Η εμμονή του Φαν Γκάαλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Κάθε άλλο παρά κοινώς αποδεκτή είναι η τακτική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο Λουίς Φαν Γκάαλ, προκειμένου να επαναφέρει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Μεγάλη μερίδα των οπαδών της ομάδας, υποστηρίζουν πως ένας από τους λόγους που ανέβασαν τους «κόκκινους διάβολους» στην κορυφή, ήταν η τακτική του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να στηριχθεί σε παιδιά δικά της, με λιγοστές προσθήκες από το μεταγραφικό παζάρι και φυσικά, με πολύ μικρότερο μπάτζετ, σε σύγκριση με αυτό που έχει στη διάθεσή του ο Λουίς Φαν Γκάαλ.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι Άγγλοι πιστεύουν πως ο Ολλανδός λειτουργεί για τον… εαυτό του, για την προσωπική του προβολή και όχι για το καλό της ομάδας σε βάθος χρόνου. Με άλλα λόγια, τον ενδιαφέρει να πετύχει στόχους, δίχως να στήσει τις βάσεις για το μέλλον, όπως έκανε ευθύς εξ αρχής, ο Φέργκιουσον, πετυχαίνοντας το θαύμα των τελευταίων δεκαετιών. Ένα θαύμα, που μετέτρεψε την ανυπόληπτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της δεκαετίας του 1980, στην καλύτερη και πιο πετυχημένη ομάδα.

Ο Λουίς Φαν Γκάαλ κατηγορείται επίσης, ότι έχει αποκτήσει μία εμμονή με τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξόδεψε 200 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι, για να βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από την πρώτη Τσέλσι, η οποία δεν δαπάνησε ούτε το ένα τρίτο για την ενίσχυσή της, πουλώντας και τον Νταβίντ Λουίζ στην Παρί Σεν Ζερμέν, έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ. Οι οπαδοί της Μάντσεστερ θεωρούν αποτυχημένη την τακτική του Ολλανδού, ο οποίος ετοιμάζεται να ξοδέψει άλλα 200 και πλέον εκατομμύρια, φέροντας μεγάλα και πανάκριβα ονόματα, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Γιατί όμως, έχει επικεντρώσει στους δύο παίκτες της Ρεάλ; Σύμφωνα με φήμες, ο Ολλανδός τεχνικός πιστεύει πως αν αποδυναμώσει τη «Βασίλισσα», θα μπορέσει την επόμενη περίοδο να κτυπήσει τόσο το πρωτάθλημα Αγγλίας, όσο και το Champions League. Βέβαια, για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να χαλάσει μία περιουσία, ενώ ήδη έχει αλλάξει τη φιλοσοφία στην οποία είχε στηριχθεί ο σύλλογος του Μάντσεστερ, βγάζοντας από την ακαδημία του σπουδαίους ποδοσφαιριστές και επενδύοντας περισσότερο σε ταλέντο και όχι σε έτοιμους και πανάκριβους παίκτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα