Η επιστολή του Γκιρτζίκη προς τον Παναγιώτη Δημητρίου

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου, την οποία κοινοποίησε σε όλες τις Ενώσεις και σε όλα τα μέλη της ΕΠΟ, έστειλε ο Γιώργος Γκιρτζίκης ως αντίδραση στην παραίτηση του προέδρου της ΕΠΣΑ από τη θέση του γ’ αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Η επιστολή του προέδρου της ΕΠΟ αναφέρει:

«Κύριε Δημητρίου

Επιτρέψτε μου, με καλή πάντα πρόθεση, να σας καλωσορίσω στο κλαμπ των «υποψηφίων» της «αντιπολίτευσης» για την ανάδειξη, μέσω εκλογών, όπως γράφεται και λέγεται, του κανονικού υποψηφίου προέδρου στις εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβριο.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να επιμείνω απολύτως σε όσα δήλωσα για την «εκλογική δραστηριότητα» της ΕΠΣ Αθηνών, αν και έκανα το λάθος να ταυτίσω την Ένωση με το πρόσωπό σας ακυρώνοντας έτσι τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ως αυθύπαρκτες πολιτικές και παραγοντικές προσωπικότητες. Ζητώ από όλους συγνώμη.

Επιθυμείτε, είναι «ηλίου φαεινότερο», να παίξετε ρόλο στην εκλογική διαδικασία και στην επιθυμία σας αυτή ταυτίζετε, για λόγους εκλογικού συμφέροντος, το πρόσωπό σας με την ΕΠΣ Αθηνών. Στην ίδια, ακριβώς, επιθυμία σας εντάσσεται και η τακτική συμμαχία σας με την ΕΠΣ Μακεδονίας, γεγονός που δεν είναι κρυφό ή άγνωστο.

Στις ίδιες συγκεντρώσεις παίρνετε μέρος, τις ίδιες απόψεις διατυπώνετε, τις ίδιες «κατηγορίες» απευθύνετε προς τη διοίκηση της ΕΠΟ, τις ίδιες φιλοδοξίες εκφράζετε, με τις ίδιες ΠΑΕ συνομιλείτε και συγχρωτίζεστε ανοιχτά κι επίσημα, τα ίδια υπουργικά γραφεία επισκέπτεστε, στην ίδια κατηγορία των «προθύμων» συγκαταλέγεστε

Συνεπώς, δεν δήλωσα τίποτα που να μην είναι πραγματικό, όσο κι αν αυτό σας στεναχωρεί ή σας βγάζει εκτός προγράμματος.

Τη δραστηριότητά σας αυτή γνωρίζουν όλες οι Ενώσεις με αιχμή του δόρατος αυτές στις οποίες είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να εξελιχθεί εκλογική δραστηριότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Απορώ λοιπόν γιατί εκδηλώνετε «ιερή αγανάκτηση» όταν κάποιος περιγράφει την πραγματικότητα, την οποία εσείς ο ίδιος διαμορφώνετε με τις δικές σας αποφάσεις, ενέργειες κι επιλογές.

Μπορώ να φανταστώ ως λόγο την πιθανή διαμόρφωση μη επιθυμητών από εσάς ισορροπιών στο εσωτερικό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να εγκαλείτε κάποιον απλώς και μόνο επειδή αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ, να εξετάζετε στην ολότητά τους ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις της ΕΠΟ με τις Ενώσεις – Μέλη της και να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς αυτές διαμορφώνονται πριν απευθύνετε κατηγορίες.

Όσο για το γεγονός πως οι ΕΠΣ Αθηνών και Μακεδονίας είναι μεταξύ των ιδρυτριών της ΕΠΟ, είναι γνωστό σε όλους πως η Ομοσπονδία αντιμετωπίζει τις ιδρύτριες Ενώσεις της ακόμη και σε αντιπαράθεση με αιτήματα άλλων ΕΠΣ, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει μια αριθμητική δυναμική στο επίπεδο των σωματείων που ξεπερνάει αυτή της ΕΠΣ Αθηνών.

Τελειώνοντας, επιτρέψτε μου να επιμείνω και πάλι σε όσα είπα ανοιχτά και δημόσια. Τα υποστηρίζω ενώπιον καθενός και δεν πρόκειται να αποστώ των απόψεών μου για κανένα λόγο.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, εκλογικός αγώνες εξελίσσεται, υποψήφιος για πρόεδρος της ΕΠΟ έχω δηλώσει προς πολλού πως θα είμαι, στην κρίση των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ έχω θέσει την υποψηφιότητά μου και έχω το δικαίωμα να κρίνω τον αντίπαλο (εφόσον τελικώς υπάρξει) πολιτικά πάντα.

Ελπίζω και εσείς, αν τελικά κερδίσετε τις «εσω-παραταξιακές» εκλογές να πράξετε το ίδιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα