Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με υπαίθριες συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με δωρεάν είσοδο για το κοινό θα εορταστεί η “Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής” την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου σε χώρους πολιτισμού και τέχνης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται από τις 21 Ιουνίου 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ. Από το 1985 και με αφετηρία την Ελλάδα, η γιορτή αυτή λαμβάνει χώρα σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας φτάσει σήμερα να διεξάγεται σε είκοσι δύο πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής μουσικής γιορτής την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 πραγματοποιούνται συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με τη φροντίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής παρουσιάζοντας μια πρωτότυπη σύμπραξη διπλωματούχων μουσικών κλασσικής μουσικής στην «αίθουσα του Βωμού». Πρόκειται για ένα κουαρτέτο το οποίο απαρτίζεται από τη Κατερίνα Τοπαλίδου – Πιάνο, Μαρία Λούκα – βιολί, Κλεοπάτρα Κυρτάτα – φλάουτο και το Σταύρο Παργινό στο βιολοντσέλο. Η εκδήλωση έχει ώρα έναρξης στις 13.00.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια μεγάλη μουσική βραδιά στον καταπράσινο κήπο, που ξεκινά στις 20.00.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  -ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν για μία ακόμη χρονιά μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής προσφέροντας στο κοινό μία μοναδική συναυλία, που ενώνει επί σκηνής τους ταλαντούχους μουσικούς της MOYSA με τους καταξιωμένους συναδέρφους τους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε μία πραγματική γιορτή της μουσικής. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 21.00.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Στο πλαίσιο του εορτασμού της  Ευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής η Εθνική Λυρική Σκηνή  θα δώσει συναυλία   στις 12.30 το μεσημέρι στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό – Σταθμός Μετρό Συντάγματος. Μετέχουν οι Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος), Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος), Ελένη Βουδουράκη (μεσόφωνος),Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος). Στο πιάνο Φρίξος Μόρτζος

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα