“Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε ποτέ να αντέξει την ένταξη της Τουρκίας”

Κλείνει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία ο Αυστριακός καγκελάριος ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους στη κόντρα Βιέννης και Τουρκίας.Και μόνον για οικονομικο-πολιτικούς λόγους η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αποκλείεται, λέει ο Κρίστιαν Κερν.

«Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε ποτέ να αντέξει από οικονομική άποψη την ένταξη της Τουρκίας. Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό;» δήλωσε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Γι’ αυτό, αλλά και για πολιτικούς λόγους, με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, θα ήταν νόμιμο να πει κανείς στην Άγκυρα: «Απλώς δεν είστε υποψήφιοι προς ένταξη.»

Η Τουρκία «έχει ξεπεράσει σχεδόν όλες τις κόκκινες γραμμές» στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την άποψη του Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου, ο οποίος καταγγέλλει ως «πράξη δικτατορικής βίας» τον τρόπο που οι τουρκικές αρχές μεταχειρίζονται ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφους. Κι η Ευρώπη ως κοινότητα αξιών δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια.

Τα φραστικά πυρά μεταξύ Αυστριακών και Τούρκων υπουργών πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα καθώς το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας παίζει σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας (ÖVP), εξαπολύοντας μύδρους κατά του Ταγίπ Ερντογάν, για να πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη κι οι Σοσιαλδημοκράτες με τον καγκελάριο Κερν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα