«Η θέση της Ελλάδος σε μία Ευρώπη που αλλάζει γρήγορα»

Την κυβερνητική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για περίπου 40 λεπτά, με τον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει: «Συζητήσαμε το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε μία ΕΕ που αλλάζει γρήγορα. Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην ΕΕ την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο».

«Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ είναι απολύτως εναρμονισμένες με αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης. Ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, τη φύλαξη των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει και μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον διάλογο που ανοίγει για το μέλλον της ΕΕ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο ίδιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί κατ’ ιδίαν και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντολ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα