Η Ιαπωνία απέσυρε το logo των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020!

Η Ιαπωνία απέσυρε το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, διότι ο σχεδιαστής του κατηγορείται ότι το… έκλεψε από τον Βέλγο Ολιβιέ Ντεμπιέ, ο οποίος κατέθεσε αγωγή.

Οι Ιάπωνες αρχικά αρνήθηκαν να το αποσύρουν, αλλά την Τρίτη (1/9) το βράδυ αποφάσισαν να υπαναχωρήσουν, «έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα», όπως χαρακτηριστικά τόνισαν.

Το logo ήταν έτοιμο από τον Ιούλιο και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εκδηλώσεις χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Βέλγος σχεδιαστής Ολιβιέ Ντεμπιέ υποστηρίζει ότι ο Κενζίρο Σάνο «έκλεψε» την ιδέα του, καθώς το λογότυπο που σχεδίασε μοιάζει καταπληκτικά με εκείνο που είχε σχεδιάσει εκείνος το 2011, για το Θέατρο της Λιέγης. Ο Ντεμπιέ κατέθεσε μήνυση και απαίτησε την απόσυρση του λογοτύπου από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Κενζίρο Σάνο αρνήθηκε ότι υπήρξε κλοπή, λέγοντας πως τα δύο σχέδια διαφέρουν και πως θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί κανονικά. Ξαφνικά, η ιαπωνική επιτροπή άλλαξε και ανακοίνωσε ότι αποσύρει το λογότυπο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι κρίθηκε σκόπιμο να αποσυρθεί το λογότυπο και να ξεκινήσει η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, ακόμη και τον σχεδιασμό ενός καινούργιου. Ο κυβερνήτης του Τόκιο, Γιοίτσι Μασουζόε ήταν πιο αυστηρός, λέγοντας πως ο Σάνο πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ενώ μίλησε για «προδοσία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα