Η Ιταλία και πάλι… στις ορέξεις του Εγκέλαδου

Ο εφιάλτης του Εγκέλαδου χτύπησε ξανά την Ιταλία αφού πέντε ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην κεντρική πλευρά της χώρας. Ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ, ακολούθησε δεύτερος 5,3 Ρίχτερ και στη συνέχεια άλλοι τρεις 5,5 Ρίχτερ

Ο πρώτος σεισμός έγινε στη θάλασσα βόρεια της πόλης Πεσκάρα και έγινε αισθητός ως τη Ρώμη. Λίγο αργότερα όμως η Γη άρχισε να τρέμει και πάλι. Μια δεύτερη δόνηση σημειώθηκε πιο δυτικά, αυτή τη φορά στη στεριά και μάλιστα κοντά στις πληγείσες περιοχές από τον προηγούμενο σεισμό. Η νέα δόνηση είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ, όμως πριν προλάβουν να συνέλθουν οι κάτοικοι ακολούθησε και νέα, πιο ισχυρή δόνηση με μέγεθος 5,6 Ρίχτερ.

Η Γη όμως δεν έχει σταματήσει να σείεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Ρώμη εκκενώθηκε το μετρό, μουσεία και σχολεία της πόλης και λίγα λεπτά μετά ακολούθησαν δυο ακόμη σεισμοί και αυτοί με μέγεθος κοντά στο 5,5 και πάλι στην περιοχή της κεντρικής Ιταλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις από τις δονήσεις είναι μια ανάσα από το μαρτυρικό Αματρίτσε που σαρώθηκε από τον προηγούμενο σεισμό.

Στην περιοχή του Ριέτι τα σχολεία εκκενώθηκαν. Προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά σε θύματα. Οι κάτοικοι ωστόσο είναι ανάστατοι φοβούμενοι ότι πρόκειται για σεισμούς που ενεργοποιούν ρήγματα τα οποία μπορούν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερες δονήσεις.
Την ίδια ώρα οι σεισμόπληκτες περιοχές πλήττονται και από την κακοκαιρία με τα χιόνια να έχουν κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των κατοίκων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα