Η Ιταλία πενθεί τον Παόλο Βιλάτζο, τον αγαπημένο της κινηματογραφικό ήρωα Φαντότσι

Ένας από τους πλέον αγαπημένους ηθοποιούς της Ιταλίας, ο Πάολο Βιλάτζο, αυτός που ενσάρκωσε με εξαιρετική επιτυχία τον διάσημο κινηματογραφικό ήρωα Φαντότσι που συμβόλιζε μία πτυχή της ιταλικής ψυχής, έφυγε από τη ζωή στη Ρώμη σε ηλικία 84 ετών.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα το πρωί η κόρη του, στον λογαριασμό της στο Facebook, η κόρη του Βιλάτζο, Ελιζαμπέτα, έγραψε «Στο καλό πατέρα, τώρα είσαι πλέον ελεύθερος να πετάξεις». Με τον θάνατο του Βιλάτζο εξαφανίζεται άλλος ένας από τους λιγοστούς μεγάλους και πηγαίους εκπροσώπους της μεγάλης ιταλικής κωμικής παράδοσης.

Ο Βιλάτζο είναι ακόμη ένας από τη μεγάλη χορεία των ηθοποιών, που η αναγνώριση της πραγματικής αξίας του ήλθε αργά, λόγω ακριβώς της ενασχόλησής τους με τη «λαϊκή» κωμωδία. Αλλά και στο τέλος της καριέρας του, ο Βιλάτζο υπήρξε πρωταγωνιστής σε σημαντικές ταινίες σκηνοθετών, όπως το 1989 στο «Η φωνή της Σελήνης» του Φεντερίκο Φελίνι (με συμπρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο Μπενίνι), το 1993 με το «Μυστικό» του Ερμάνο Όλμι και σε μία από τις ταινίες του «Αξιότιμοι Φίλοι μου» του Μονιτσέλι, το 1994.

Όλοι τούτοι οι σκηνοθέτες κατόρθωσαν να κεφαλαιοποιήσουν τη συμπαθητική κωμική μελαγχολία που απέπνεε η μάσκα του ‘χαμένου’ που είχε εισάγει με την ερμηνεία του ο Βιλάτζο με τον Φαντότσι του. Είναι ακριβώς έπειτα από την ασύλληπτη επιτυχία του βιβλίου του με τις περιπέτειες του «λογιστή Φαντότσι» και την πρώτη ταινία της ομώνυμης κινηματογραφικής σειράς, σε σκηνοθεσία του Λουτσάνο Σάλτσε, που ο Βιλάτζο αναδεικνύεται ως πρωταγωνιστής.

Ανάμεσα σε όσους απηύθυναν συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Βιλάτζο ήταν κι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος στον λογαριασμό του στο Twitter έγραψε: «Μνήμη  #PaoloVillaggio. Εξαιρετικό κωμικό ταλέντο που δίδαξε σε γενιές Ιταλών να αναγνωρίζουν τα ιδιαίτερά τους ‘τικ’».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα