Η καυτή επικαιρότητα επί τάπητος από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ.

Με όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας ασχολήθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Επί τάπητος τέθηκαν οι κυβερνητικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, η πρόσληψη της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και η περαιτέρω πορεία για την συγκρότηση νέου ενιαίου πολιτικού φορέα μετά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές και οι καθημερινές, πλέον, επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην δικαιοσύνη είναι πλήγμα για την ίδια την Δημοκρατία. Ο τρόπος αντιμετώπισης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια οδηγεί στην αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών που προφανώς δεν συνάδει με τη δημοκρατία». Επίσης, η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι κορυφή του παγόβουνου στις κυβερνητικές πρακτικές είναι η τοποθέτηση της έως πριν λίγες μόνο ημέρες Προέδρου του Αρείου Πάγου στο Γραφείο του πρωθυπουργού, τοποθέτηση η οποία κλονίζει το ίδιο το Κράτος Δικαίου και τη θεμελιώδη Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών.

Όσον αφορά τις διεργασίες στη Κεντροαριστερά η ΔΗΜΑΡ χαιρετίζει τη θετική απήχηση του Συνεδρίου καθώς τώρα είναι η ώρα για ενιαία έκφραση του κεντροαριστερού χώρου. Ωστόσο επιμένει στη θέση της να προηγηθεί το ιδρυτικό συνέδριο και να ακολουθήσει η εκλογή αρχηγού. Σε διαφορετική περίπτωση τονίζεται: «Η πρόταση μας είναι στο τραπέζι και είναι συγκεκριμένη: Η βάση όλης της κεντροαριστεράς να αποφασίσει για την μορφή του φορέα, ενιαίος ή πολυκομματικός. Με διπλή κάλπη, μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για την μορφή του νέου φορέα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα