“Η ΚΕΦΕ δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει για το debate”

“Η Κεντρική Εφορετική Επιτροπή δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει για το debate ανάμεσα στους υποψηφίους. Αυτό τονίζει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος με επιστολή που απέστειλε προς τους υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η επιστολή

«Σε απάντηση της χθεσινής επιστολής του κ. Άδωνη Γεωργιάδη προς εμένα, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη δημοσιοποιηθεί ευρέως και έχει, ασφαλώς, περιέλθει σε γνώση όλων σας, ως υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου του κόμματος, επιθυμώ να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

Όπως και προ αρκετών ημερών δήλωσα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κ.ΕΦ.Ε., προς τους εκπροσώπους όλων των υποψηφίων, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή είναι αρμόδια, σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του άρθρου 10 του Καταστατικού του κόμματος, που δεν επιδέχονται διαφορετική ερμηνεία, για τη λήψη εκείνων μόνον των αποφάσεων και την υλοποίηση εκείνων μόνον των ενεργειών που ρητά αναφέρονται σ’ αυτό και αφορούν την, εν στενή εννοία, καθαυτό εκλογική διαδικασία.

Κατά συνέπεια, ούτε το όργανο αυτό, ούτε εγώ, ως Πρόεδρός του, νομιμοποιούμαστε να αποφασίσουμε και να διοργανώσουμε συνδιασκέψεις ή debate μεταξύ των υποψηφίων, πολλώ δε μάλλον να προκαλέσουμε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, για το σκοπό που αναφέρεται στην σχετική επιστολή του κ. Γεωργιάδη προς εμένα.

Αυτό που μπορώ και αποδέχομαι να κάνω, υπό την ιδιότητά μου όμως του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, είναι να υλοποιήσω τυχόν κοινή απόφαση όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων Προέδρων, η οποία θα επικυρωθεί με κοινό πρακτικό, που θα υπογράφεται από τους ίδιους εσάς, με το οποίο θα καθορίζονται οι χρόνοι και τόποι διεξαγωγής τυχόν συνδιασκέψεων, τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν σ’ αυτές και οι λοιπές απαραίτητες τεχνικές, οικονομικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή τους.

Για τον σκοπό αυτό, και εφ’ όσον επέλθει συμφωνία μεταξύ όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων για τα θέματα αυτά, είμαι πάντοτε στη διάθεση σας για τη διενέργεια των αναγκαίων διαβουλεύσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα