Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Nokia από τη Microsoft

Το «πράσινο φως» για την εξαγορά της Nokia από τη Microsfot έναντι τιμήματος που έφτασε τα 5,5 δισ. ευρώ, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας ότι η πράξη «δεν εγείρει κανένα ουσιαστικό ζήτημα ανταγωνισμού».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της  Κομισιόν υπογράμμιζει ότι η σύνδεση των δραστηριοτήτων της Microsoft στον χώρο των κινητών τηλεφώνων με την αντίστοιχη δραστηριότητα της Nokia είναι «απίθανο να επιφέρει συγκέντρωση δυνάμεων τέτοιου βαθμού που θα οδηγούσε κάποιον ανταγωνιστή στο κλείσιμο».

Στον χώρο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών- ταμπλετών, οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν «ισχυρό ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Samsung και η Apple» κατέληξε η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η Nokia κατείχε τα πρωτεία στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως έως το 2012. Ωστόσο, εκείνη τη χρονιά, έχασε την πρώτη θέση από την κορεατική Samsung και έκτοτε ξεκίνησε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Η «άνθιση» των «έξυπνων» συσκευών δεν ευνόησε τη Nokia, που στηρίχθηκε σε πιο παραδοσιακά μοντέλα κινητής τηλεφωνίας, με συνέπεια την εξαγορά της φινλανδικής εταιρείας από την αμερικανική Microsoft.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα