Η Κομισιόν στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Την εβδομάδα 22-26 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso και η Επίτροπος κυρία Connie Hedegaard, αρμόδια για τη Δράση για το κλίμα, θα συμμετάσχουν, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon, στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Barroso και Επίτροπος Hedegaard θα απευθύνουν έκκληση προς τους παγκόσμιους ηγέτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να παρουσιάσουν τους εθνικούς τους στόχους, προκειμένου να επιτευχθεί την επόμενη χρονιά στο Παρίσι μια νέα παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα. Επιπλέον, στο περιθώριο της Συνόδου, η Επίτροπος Hedegaard θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με τους Υπουργούς Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, της Νορβηγίας, του Ισραήλ, του Περού, της Χιλής, της Κολομβίας, αφρικανικών και ασιατικών χωρών.

Ενόψει της Συνόδου, ο Πρόεδρος Barroso υπογράμμισε ότι «η κλιματική αλλαγή συνιστά μια καθοριστική πρόκληση της εποχής μας», προσδιορίζοντας παράλληλα ότι «είναι μια παγκόσμια απειλή που απαιτεί παγκόσμια απάντηση». Εξάλλου, η Επίτροπος κυρία Connie Hedegaard τόνισε ότι «αυτή η Σύνοδος για το Κλίμα είναι μια ευκαιρία για τους παγκόσμιους ηγέτες να δείξουν ότι έχουν καταλάβει τι διακυβεύεται για τις χώρες τους και τον πλανήτη γενικότερα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα