«Η κυβέρνηση βελτιώνει την καθημερινότητα των εργαζομένων»

Τους τρεις άξονες που περιλαμβάνει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι «επιχειρεί να ανταποκριθεί σε δίκαια αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, του κόσμου της εργασίας και να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εργαλείων ελέγχου και επιβολής της νομοθεσίας».

Στη συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 31χρονη υπουργός τονίζει ότι με τις ρυθμίσεις που φέρνει:
* Ενισχύεται το πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων από την απλήρωτη, την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία.
* Διευθετούνται ζητήματα που σχετίζονται με την κοινωνική ασφάλιση και δίνονται λύσεις σε χρόνια προβλήματα.
* Εισάγονται θεσμικές αλλαγές για την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Εδώ, για παράδειγμα, αναγνωρίζεται ως επίσημη γλώσσα του κράτους η ελληνική νοηματική και ως επίσημη μέθοδος γραφής και ανάγνωσης η ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille).

Η κα. Αχτσιόγλου εξαπολύει επίθεση στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι η επίκληση «επικοινωνιακών λόγων» (σ.σ. για το νομοσχέδιο που φέρνει) είναι η εύκολη λύση με την οποία «επιχειρεί να κρύψει την ένδεια επιχειρημάτων της». «Η επίκληση “επικοινωνιακών λόγων” είναι η εύκολη λύση, για όποιον διαφωνεί με μέτρα στήριξης και προστασίας των εργαζομένων ή δεν θέλει να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση προωθεί μέτρα τέτοιου χαρακτήρα ή διαφωνεί με μέτρα που περιορίζουν φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας στους εργασιακούς χώρους. Ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να κάνει αυτού του είδους την κριτική, ας απαντήσει καλύτερα γιατί, κατά τα πολλά χρόνια διακυβέρνησής της, η προστασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχτηκαν τεράστια πλήγματα», τονίζει η υπουργός Εργασίας.

Τέλος, υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υλοποιεί παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και αυτό δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Ασφαλώς, δεν ισχυρίζομαι πως τα λύνουμε όλα. Ο κόσμος γνωρίζει ότι βρισκόμαστε υπό σκληρή επιτροπεία. Όμως ακόμη και υπ’ αυτές τις συνθήκες καταθέτουμε ένα νομοσχέδιο που το σύνολο των διατάξεών του ανταποκρίνεται σε πάγια και δίκαια αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα το επιβεβαιώσουν και θα είναι αποκαλυπτικές για τη στάση της αντιπολίτευσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα