“Η κυβέρνηση είναι στον κόσμο της”

Μία άκρως επιθετική ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις κυβερνητικές αναφορές για την έκθεση του ΔΝΤ. Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα σχολίασε ότι «η Κυβέρνηση είναι στον κόσμο της», ενώ χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές αναφορές προκλητικές, καθώς αποσιωπούν όσα δεν συμφέρουν την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Με non paper φλυαρούν επί όλων των δημοσιονομικών μεγεθών και αποσιωπούν την πρόβλεψη του ΔΝΤ για το πλεόνασμα του 2018 που σημαίνει μέτρα μέτρα μέτρα. Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες και φυσικά αποσιωπώνται. Η κυβέρνηση είναι μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας και για αυτό όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο».

Η Κεντρική Επιτροπή

Στο μεταξύ, στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι τα νέα από τη Νέα Υόρκη και την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ θα βοηθήσουν ώστε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο να μην προκαλέσει προβλήματα στη Φώφη Γεννηματά.

Ήδη έχουν διατυπωθεί αρκετές ενστάσεις για τον οδικό χάρτη των διαδικασιών για το συντακτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου. Στελέχη από όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες φέρονται να διαφωνούν με το πλαίσιο, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί στο Κεντρικό Συντονιστικό της ΔΗΣΥ, δηλαδή, με τον διορισμό των μισών και πλέον συνέδρων και επιμένουν σε εκλογή για όλους από τις κομματικές οργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί καλά γνωρίζοντες θεωρούν κρίσιμη τη στάση που θα κρατήσουν κεντρικά στελέχη του κόμματος, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καθώς επηρεάζουν σημαντικό αριθμό μελών του οργάνου. Στην προηγούμενη, μάλιστα, συνεδρίαση του οργάνου στις ομιλίες τους είχαν ταχθεί υπέρ της εκλογής όλων των συνέδρων από την κομματική βάση, ακόμα και των βουλευτών, ενώ στην ίδια γραμμή φαίνεται να βρίσκεται και Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Ξεκαλάκης.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μέχρι στιγμή δεν έχει γνωστοποιήσει αν θα παραστεί στη συνεδρίαση. Ο ίδιος φέρεται να διαφωνεί με τις συνεδριακές διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί με πληροφορίες να κάνουν για αποχή του από το συνέδριο προκειμένου να μην το νομιμοποιήσει με την παρουσία του. Συνομιλητές του αλλά και στελέχη που βρίσκονται κοντά του παραπέμπουν στα όσα είχε πει σε προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, όταν από το βήμα της Κεντρική Επιτροπής είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση ότι οργανωτικά το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως διαμορφώνεται, δεν μπορεί να πάει μακριά. «Από τότε δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή», τονίζουν συνομιλητές του.

Εκδήλωση

Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με το Δίκτυο Μετανάστευσης και Ένταξης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση αύριο Παρασκευή στις 14.00 στο ξενοδοχείο Τιτάνια με θέμα: «Ζήτημα Αλληλεγγύης: Αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο και Σύστημα Μετεγκατάστασης».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Συμμετέχουν με ομιλίες-παρεμβάσεις: Μαρίε Λαφεντέ (Αν. Γ. Γραμματέας PES), Γιόνους Μουαμάντι (Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων), Νίκος Ανδρουλάκης (Ευρωβουλευτής S&D), Μίνως Μουζουράκης (Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τους Εξόριστους -ECRE), Αλεσάντρο Μανιό  (Υπουργείο Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας Μάλτας) και Στάθης Πουλαράκης (Υπεύθυνος Προάσπισης και Διεκδίκησης Δικαιωμάτων, Γιατροί του Κόσμου).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα