“Η κυβέρνηση είναι τελειωμένη”

Για μία κυβέρνηση που μετράει μέρες μίλησε ο Γιάννης Μηλιός.  Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ,  δεν βλέπει να μακροημερεύει η συγκυβέρνηση αφού, όπως τόνισε, “έχει μπροστά της την προεδρική εκλογή». «Το κρίσιμο θέμα είναι τι θέλει ο ελληνικός λαός», δήλωσε μεταξύ άλλων αναφορικά με τα αιτήματα που θέτει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Κουμουνδούρου για πρόωρες εκλογές.
Ερωτηθείς για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να καλύψει δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά κενά που ενδέχεται να προκύψουν, ο κ. Μηλιός τόνισε μεν πως κάποια σημαντικά ποσά μπορούν να βρεθούν από τον έλεγχο εμβασμάτων στο εξωτερικό και με εξωδικαστικό διακανονισμό με τους οφειλέτες του Δημοσίου, αλλά συμπλήρωσε πως αυτό που προέχει είναι να βρεθεί λύση για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

Προσέθεσε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνομιλήσει για το χρέος με τα κλιμάκια της τρόικας, τα οποία και χαρακτήρισε «υπαλλήλους», αλλά «κατευθείαν» με τους ίδιους τους δανειστές, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Παραδέχτηκε πάντως πως η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να υποσχεθεί εύκολες και ριζικές αλλαγές σε όλα τα μέτωπα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα