“Η κυβέρνηση οφείλει να γίνει πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική”

Για ριζικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας έκανε λόγο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη τηλεόραση της ΕΡΤ. Ο υπουργός Ναυτιλίας  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για όποιον εργαζόμενο δεν είναι δηλωμένος ενώ αναφέρθηκε  στα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και τη πορεία της κυβέρνησης.

Ο υπουργός τόνισε πως ό,τι ισχύει στην ξηρά θα ισχύει και στη θάλασσα αναφορικά με τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία.

Η σχετική ρύθμιση, όπως είπε, θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στον Ιούνιο.

Από την πλευρά του, ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρης Σαριδάκηςαναφέρθηκε στα ποβλήματα των ναυτικών και κυρίως στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, επισημαίνοντας ότι οι ναυτικοί δεν παίρνουν ούτε προσωρινή σύνταξη. Είπε συγκεκριμένα ότι ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί ούτε τα ποσά αναπλήρωσης και αντιστοίχισης.

Mεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διατύπωσε την θέση ότι η κυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική, ο οποίος υποστήριξε πως θα την κρίνει ο λαός στο τέλος της τετραετίας.
«Τα μέτρα είναι πολύ δύσκολα και κανείς δεν μπορεί να είναι περιχαρής.Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας και εάν βρεθεί ελλιποβαρής, ο λαός θα τη στείλει στα αζήτητα.
Η κυβέρνηση οφείλει να γίνει πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Κουρουμπλής αναφερόμενης στην ψήφιση της συμφωνίας αλλά και στις προκλήσεις της νέας περιόδου που αυτή ανοίγει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα