“Η κυβέρνηση σκόνταψε στις αντιλήψεις- Δεν θέλει να προωθήσει καμιά μεταρρύθμιση που βελτιώνει το κράτος”

Συνέχεια στο θέμα με το φιάσκο στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δίνει η Νέα Δημοκρατία με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε όπου επιτίθεται στην κυβέρνηση.

«Οι προθεσμίες, που οι ίδιοι έβαλαν, έχουν παρέλθει και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν έγινε. Η κυβέρνηση σκόνταψε στις αντιλήψεις που εξέφραζε, απέτυχε παταγωδώς και, τώρα, πελαγοδρομεί χωρίς να ξέρει τι πρόκειται να κάνει», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και υπογραμμίζει πως η ίδια έχει ξεκάθαρες θέσεις.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είχε καταθέσει συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική πρόταση για πάγιο σύστημα αξιολόγησης που περιελάμβανε: Σύνδεση της αξιολόγησης με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα, αυτοαξιολόγηση του υπαλλήλου, μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, επιβράβευση των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή και θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση.

«Αυτή η πρόταση θα αποτελέσει και τη βάση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να ολοκληρώσει ούτε καν αυτά που η ίδια τώρα εξαγγέλλει. Δεν μπορεί και δεν θέλει να προωθήσει καμιά μεταρρύθμιση, που βελτιώνει το κράτος και υπηρετεί ολόκληρη την κοινωνία» προσθέτει η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα