«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποφυλακίζει σκληρούς εγκληματίες»

«Κεραυνούς» κατά της κυβέρνησης –με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης- εξαπέλυσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Μάκης Βορίδης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «με το επιχείρημα της αποσυμφόρησης των φυλακών, η κυβέρνηση συνεχίζει την επιλογή της να αποφυλακίζει σκληρούς εγκληματίες», αναφερόμενος στην τροπολογία για την υπό όρους απόλυση κρατουμένων, η οποία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας στις ποινικές υποθέσεις. «Κανένα αντεγκληματικό δόγμα, καμία θεωρία δεν έχει υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Δεν εξαιρούνται από το νόμο έμποροι ναρκωτικών, τρομοκρατικές οργανώσεις, απάτες κατά του δημοσίου», είπε ο κ. Βορίδης.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί συστηματικά σχέδιο χειραγώγησης της δικαιοσύνης με αφορμή άλλη τροπολογία για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναφορικά με την τροπολογία για την συμπλήρωση του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με την οποία διαφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο κ. Βορίδης είπε για τη στάση της ΝΔ: «Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα στην κυβέρνηση να έρχεται η ίδια και να αναζητάει στήριξη στο κοινοβούλιο. Αν δεν έχει η ίδια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να μην φέρνει τις διατάξεις. Όχι να έχετε εσείς διαφωνίες εσωτερικές, να ακούμε έκκληση από τον εισηγητή των ΑΝΕΛ για απόσυρση της διατάξεως, αλλά εσείς να ζητάτε να στηρίξει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες η αντιπολίτευση.

Δεν έχει κανένα νόημα, δεν πρόκειται να γίνεται αποδεκτό αυτό ανεξαρτήτως του όποιου περιεχομένου έχουν οι ρυθμίσεις σας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα