«Η Κύπρος μπαίνει σε πορεία ανάκαμψης»

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που στέλνει για την οικονομία της Κύπρου ο Χάρης Γεωργιάδης. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας τόνισε πως «μπαίνουμε σταδιακά  σε πορεία ανάκαμψης».

Πιο συγκεκριμένα, για το ερχόμενο φθινόπωρο ο Χάρης Γεωργιάδης υπουργός Οικονομικών της Κύπρου τοποθέτησε την κρισιμότερη περίοδο για την κυπριακή οικονομία, αφού τότε όπως είπε το στάδιο εκείνο θα κρίνει και θα επιβεβαιώσει ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε περίοδο ανάκαμψης, ενδεχομένως, και πριν από τέλος χρόνου.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης απαρίθμησε τις τάσεις σταθεροποίησης της οικονομίας και πρόσθεσε πως «αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο θα μπορέσουμε οριστικά να πούμε ότι η Κύπρος μπαίνει σε πορεία ανάκαμψης».

Εξάλλου, αναφερόμενος στο κρίσιμο θέμα της εκποίησης υποθηκευμένων ακινήτων, που αποτέλεσε αντικείμενο μακρών συνομιλιών με την τρόικα, είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία και την Τετάρτη θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα αναλυθεί στη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ορισμένες αλλαγές.

«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο θα δώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι για την ώρα η νέα νομοθεσία δεν προνοεί εκποίηση της πρώτης κατοικίας, είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρόκειται για προσωρινή ρύθμιση ορισμένων μηνών μέχρι να νομοθετηθεί το συνολικό πλαίσιο της αφερεγγυότητας που θα καθορίζει τα κριτήρια.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα