Η λέξη «εσωτερικές» φεύγει, το ελληνικό ποδόσφαιρο μένει!

Για μία λέξη στο άρθρο 15 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από την ελληνική Πολιτεία, το ποδόσφαιρο έφτασε για μία ακόμη φορά, κοντά στο GREXIT!

Μετά από νέες διαβουλεύσεις με την UEFA, ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι αφαιρείται η λέξη «εσωτερικές», εναρμονίζοντας πλήρως και… κατά γράμμα το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις επιταγές της UEFA. Πιο αναλυτικά, το άρθρο 15, όπως παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια, ανέφερε στο επίμαχο σημείο: «…λαμβανομένου υπόψη ότι η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις εσωτερικές υποθέσεις ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους».

Η διαφορά εντοπιζόταν στη λέξη «εσωτερικές», την οποία η UEFA δεν είχε επισημάνει στις «διορθώσεις» της και η οποία θα μπορούσε να ερμηνευτεί με διάφορους – είναι η αλήθεια – τρόπους από την ελληνική Πολιτεία.

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός δήλωσε:
«Πρόκειται για μια έκφραση που εννοιολογικά δεν διαφέρει η μια από την άλλη, εμείς θα το εντάξουμε σε νομοτεχνική βελτίωση ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά. Η κυβέρνηση δεν επιβουλεύεται κανένα αυτοδιοίκητο. Οι ομοσπονδίες αυτοδιοικούνται, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι κανένας στην Ελλάδα δεν είναι πάνω από την αρχή της Λαϊκής κυριαρχίας, του Συντάγματος και της Βουλής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα