Η Λατινική Αμερική έχει νέο αφεντικό και λέγεται Γκρέμιο! (Video)

2-1 ΤΗ ΛΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟ COPA LIBETADORES

Έχει περισσότερα πρωταθλήματα Λατινικής Αμερικής απ’ ότι πρωταθλήματα Βραζιλίας! Η Γκρέμιο από το Πόρτο Αλέγκρε, τη νοτιότερη μεγαλούπολη της χώρας, πανηγυρίζει το τρίτο Copa Libertadores στην ιστορία της. Μετά το 1-0 στην έδρα της, νίκησε 1-2 στην Αργεντινή τη Λανούς και με συνολικό σκορ 3-1 είναι πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής!

Η Γκρέμιο έχει κατακτήσει στο παρελθόν άλλες δύο φορές το… πέραν του Ατλαντικού, Τσάμπιονς Λιγκ, το 1983 και το 1995. Το πρωτάθλημα Βραζιλίας μόλις δύο φορές, το 1981 και το 1996, ενώ το τοπικό πρωτάθλημα Γκαούτσο, 36 φορές.Η αιώνια αντίπαλος Ιντερνασιονάλ έχει 45 πρωταθλήματα Γκαούτσο, τρία πρωταθλήματα Βραζιλίας και δύο Λιμπερταδόρες.

Μετά από αυτή την κατάκτηση, η Γκρέμιο έπιασε τη Σάο Πάουλο και τη Σάντος που επίσης έχουν τρία Copa Libertadores και είναι οι βραζιλιάνικες ομάδες με τις περισσότερες κούπες. Στην πρώτη θέση του θεσμού παραμένει η Ιντεπεντιέντε (Αργεντινή) με επτά κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς. Ακολουθούν Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) με έξι, Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) με πέντε, Εστουδιάντες (Αργεντινή) με τέσσερις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα