Η Μέρκελ τηλεφωνεί, ο Σόιμπλε «γειώνει» την Παρασκευή

Η ταχύτητα με την οποία διαδραματίζονται οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της β‘ αξιολόγησης θέτει σε κινούμενη τις όποιες προβλέψεις για το τι χρώμα καπνού θα βγάλει το κρίσιμο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα.

Όλες οι πληροφορίες τέμνονται σε ένα κοινό σημείο: ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι συγκλήσεις επιτυγχάνονται. Εκεί που οι ίδιες πληροφορίες λοξοδρομούν είναι το αν η συμφωνία θα επιτευχθεί την Παρασκευή ή το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί!

Για την ώρα τα αισιόδοξα νέα έρχονται από την πλευρά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε ρεπορτάζ του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να τον διαβεβαιώσει ότι η ίδια εργάζεται στην κατεύθυνση να υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup.

Στην (ημι)απαισιόδοξη πλευρά βρίσκονται οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος «βλέπει» μεν σύντομα λύση για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, όχι όμως μέχρι την Παρασκευή.

Υπό αυτό το πρίσμα, κομβική εκτιμάται ότι είναι το τετ-α-τετ που θα έχει σήμερα Πέμπτη (6/4) στο Βερολίνο, ο Β. Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και στο οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πέσει στο τραπέζι το σχέδιο συμβιβασμού που φαίνεται να επιτυγχάνεται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα