Η μοιραία πτήση, οι 65 επιβάτες και ο «εφτάψυχος» Τσελέντης

Καθώς περνούν οι ώρες και οι ομάδες διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος της ιρανικής εταιρείας Aseman Airlines, μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός κάποιος από τους 65 επιβαίνοντες.

Το αεροπλάνο κατέπεσε νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδος) ενώ πετούσε σε ορεινή περιοχή, εν μέσω πολύ κακών καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με το Borna News, όλα τα θύματα είναι Ιρανοί πολίτες, καθώς ο μοναδικός αλλοδαπός επιβάτης έχασε την πτήση. Ο λόγος για τον σεισμολόγο, Άκη Τσελέντη, ο οποίος άργησε με αποτέλεσμα να χάσει τη μοιραία πτήση. «Έφυγα από την Τεχεράνη για να πάω στο αεροδρόμιο, είχε πολύ κίνηση και καθυστέρησα, για αυτό δεν μπήκα σε αυτό το αεροπλάνο. Ίσως είμαι εφτάψυχος τελικά. Όλα καλά. Τα μεσάνυχτα θα επιστρέψω στην Τεχεράνη» δήλωσε ο κ. Τσελέντης στο iefimerida.gr.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ότι όλοι οι επιβαίνοντες έχουν σκοτωθεί. Στη συνέχεια όμως εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία τον χώρο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούν «να επιβεβαιώσουν επισήμως» ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης με προορισμό την πόλη Σεμιρόμ. Περίπου 50 λεπτά αργότερα εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του σκοταδιού δυσχεραίνονται οι προσπάθειες των ελικοπτέρων να εντοπίσουν από αέρος το σημείο της συντριβής. Τα σωστικά συνεργεία χτενίζουν την ορεινή περιοχή και στο έδαφος. «Κάνει ολοένα και περισσότερο κρύο, σκοτεινιάζει κι ακόμη δεν έχουμε ούτε ίχνος από το αεροπλάνο» είπε ο ρεπόρτερ ενός τηλεοπτικού καναλιού που συνοδεύει τους διασώστες στη χιονοσκέπαστη οροσειρά Ντένα, όπου 40 βουνά ξεπερνούν σε ύψος τα 4.000 μέτρα.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών να ηγηθεί των ερευνών για τα αίτια του δυστυχήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα