Η μπάλα ξεπέρασε τα 70 χλμ στην κεφαλιά του Ρονάλντο

Αν είσαι Ρεάλ, τον λατρεύεις, Όλοι οι υπόλοιποι τον μισούν. Δεν υπάρχει μέση οδός για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος, παρόλα αυτά, τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης για το ταλέντο του. Ωστόσο, με το γκολ που σημείωσε στον ημιτελικό του Euro 2016 με την Ουαλία, ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του.

Η κεφαλιά με την οποία ανοίγει το σκορ κόντρα στους Ουαλούς, αποτελεί μνημείο για highlight τα επόμενα χρόνια. Η μπάλα, από το κεφάλι του Πορτογάλου, εκτοξεύθηκε με ταχύτητα μεγαλύτερη από 70 χιλιόμετρα, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την αντίδραση του αντίπαλου πορτιέρο.

Ο Ρονάλντο πραγματοποίησε άλμα 76,2 εκατοστών, θυμίζοντας επιδόσεις μπασκετμπολίστα, ενώ το μήκος του ήταν 2,61 μέτρα! Η μπάλα έφυγε με 71,3 χιλιόμετρα και καρφώθηκε στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ ο ποδοσφαιριστής κατάφερε να έστησε στον αέρα το σώμα του με τέτοιο τρόπο, ώστε το κτύπημα να είναι ευθύβολο και να μην στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του άλλοτε σπουδαίου διεθνούς Βρετανού επιθετικού, Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος πλέον βγάζει το… παντεσπάνι του ως σχολιογράφος στο BBC: «Δεν έχω δει ποτέ ξανά παίκτη να πηδάει τόσο ψηλά και για τόσο μεγάλη απόσταση. Είναι εξαιρετικός αθλητής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα