Η μπόρα πέρασε. Ο τυφώνας έρχεται…

 

 

Απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπως αναμενόταν και όπως σας είχε ενημερώσει ευθύς εξ αρχής η «ΑΠΟΨΗ», το αίτημα της ΕΠΣ Θεσσαλίας για έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ και διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Σας είχαμε ενημερώσει, άλλωστε, από τις 3/6, ότι δεν γίνεται το Ειρηνοδικείο να πάρει προσωρινή απόφαση αναστολής λειτουργίας του Δ.Σ. της ΕΠΟ, διότι με αυτόν τον τρόπο θα προδίκαζε την απόφαση του Νοέμβρη και δεν θα υπήρχε λόγος να εκδικαστεί τότε! Άρα, έγινε για τους τύπους και το «θεαθήναι» αυτή η αίτηση έκπτωσης και όλα δείχνουν ότι η διοίκηση της ΕΠΟ θα εξαντλήσει τη θητεία της μέχρι το 2016, αφού, ακόμη κι αν τον Νοέμβριο γίνει δεκτή η αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας, η απόφαση θα παρθεί μετά από 2-3 μήνες (το συντομότερο) και βεβαίως θα εφεσιβληθεί ώστε να εκδικαστεί μετά το καλοκαίρι. Η απόφαση του Εφετείου θα εκδοθεί τον… επόμενο Νοέμβριο, ενώ από το Σεπτέμβριο του2016 η ΕΠΟ θα έχει αλλάξει διοίκηση λόγω εκλογών. Τόσο καλά…

Κίνδυνος η κάρτα υγείας

Ο μόνος κίνδυνος, πλέον, που μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό τριγμό στη διοίκηση της ΕΠΟ, αρκετά νωρίτερα από τον Νοέμβρη ή τις προγραμματισμένες εκλογές του 2016, ακούει στο όνομα Γιώργος Ανδρεάδης. Ο «πολυάσχολος» εισαγγελέας Διαφθοράς αναμένεται σύντομα να ασχοληθεί με την «κάρτα υγείας», ένα ακόμη θέμα που «καίει» και στριμώχνει την παραπαίουσα διοίκηση της ΕΠΟ – και αν προκύψουν στοιχεία που ενοχοποιούν συγκεκριμένα στελέχη του Δ.Σ., τότε κι αυτά τα μέλη θα ακολουθήσουν αναγκαστικά τον δρόμο που χάραξε ο κύριος Αριστείδης Σταθόπουλος (ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τους περιοριστικούς όρους του Γιώργου Ανδρεάδη). Βεβαίως επειδή το ποσό που δαπανήθηκε για την κάρτα υγείας αγγίζει τα 10 εκ. ευρώ, δεν αποκλείεται να χαραχθεί κι άλλος δρόμος, προς τον Κορυδαλλό.

Προφανώς και δεν θα «πέσει» ούτε έτσι η διοίκηση της ΕΠΟ, αφού τη θέση των παραιτηθέντων μελών θα πάρουν τα αναπληρωματικά, αλλά και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν διαρκώς ανοιχτά μέτωπα για την Ομοσπονδία, είναι συνεχιζόμενοι οιωνοί διάλυσης της σημερινής ΕΠΟ, έστω και με αργούς ρυθμούς.

 

Αποδείχθηκε πυροτέχνημα χωρίς κρότο η αίτηση της η ΕΠΣ Θεσσαλίας

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως η κίνηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας ήταν βιαστική και απονενοημένη. Παρά το ότι οι Θεσσαλοί προέταξαν 16 λόγους για να κηρυχτεί έκπτωτη η διοίκηση της ΕΠΟ (και το πιο πιθανό είναι να έχουν δίκιο και στους 16), δεν έπρεπε να αιτηθούν την προσωρινή έκπτωση. Εκτός του ότι εκτέθηκαν και δεν είχαν την πλήρη νομική γνώση για να μην πέσει στο κενό η πρότασή τους, το «πυροτέχνημα» αυτό που δοκίμασαν επέτρεψε στην ΕΠΟ να μετρήσει τις δυνάμεις της και να λάβει την υποστήριξη από πλήθος Ενώσεων, αλλά και των ποδοσφαιρικών ομάδων (Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης) που θα βγουν στην Ευρώπη και θέλουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

Η νομική θέση της ΕΠΣ Θεσσαλίας έκανε λάθος που ούτε ασκούμενος στην… Ουγκάντα δεν θα έκανε, σε περίπτωση που ήθελε να ρίξει τον φύλαρχο της φυλής και να βάλει στη θέση του εκείνον της δικής του επιλογής. Μπορεί ποδοσφαιρικά να είμαστε πιο προηγμένοι, αλλά στις φυλές της Ουγκάντα πάμε στοίχημα ότι οι θεσμοί λειτουργούν πιο σωστά απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Αρκεί να υπάρχουν δικονομικά ορθά αιτήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα