Ηττήθηκε η Ίντερ, κορυφή η Νάπολι (videos)

Στο 17 σταμάτησε το αήττητο της Ίντερ. Η Ουντινέζε νίκησε, μέσα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα», με 3-1 και «έβαλε φωτιά» στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των «νερατζούρι» στη Serie A. Η οποία της στέρησε την πρωτοπορία.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά όχι αποτελεσματικοί. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι, προηγήθηκαν στο 14′ με τον Λαζάνια. Όμως η χαρά τους κράτησε μόλις ένα λεπτό, αφού ο Ικάρντι ισοφάρισε. Το 1-2 έγινε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (για την υπόδειξη του οποίου χρησιμοποιήθηκε το VAR) του Ντε Πολ στο 61′. Η Ουντινέζε «κλείδωσε» τη μεγάλη νίκη με γκολ που πέτυχε ο Μπαράκ (77’).

Επέστρεψε στην κορυφή η Νάπολι

Οι «παρτενοπέι»  παρατάχθηκαν στο «Stadio Olimpico Grande Torino» αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν το… δώρο της Ίντερ. Και το απέδειξαν με το… καλησπέρα. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Καλιντού Κουλιμπαλί «άνοιξε» το σκορ. Και στο 25′ ο Πιότρ Ζελίνσκι έκανε το 0-2.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάρεκ Χάμσικ «σφράγισε» τη νίκη των φιλοξενουμένων, μ’ ένα ιστορικό γκολ. Ήταν η 115η φορά που κούνησε δίχτυα, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι  γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν την έκταση της ήττας τους, με το γκολ του Αντρέα Μπελότι (63′).

Ρόμα-Κάλιαρι 1-0

Στις καθυστερήσεις γλίτωσε νέα, εντός έδρας, γκέλα η Ρόμα. Η Κάλιαρι της έβαλε πολύ δύσκολα και το δεύτερο συνεχόμενο (μετά από αυτό με την Κιέβο) 0-0, φάνταζε το πιθανότερο αποτέλεσμα. Οι «τζιαλορόσι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες, με πιο μεγάλη το κακοχτυπημένο πέναλτι από τον Ντιέγκο Περότι (52′). Ο χρόνος σχεδόν είχε εξαντληθεί. όχι όμως η επιμονή αλλά και η τύχη των Ρωμαίων. Στο 90+4’ ο Φάτσιο εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση στην άμυνα των φιλοξενουμένων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και την ομάδα του, δύο πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Αποτελέσματα και σκόρερς της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 16/12

Ίντερ-Ουντινέζε 1-3

(15’ Ικάρντι – 14’ Λαζάνια, 61’ πεν. Ντε Πάουλ, 77’ Μπαράκ)

Τορίνο-Νάπολι 1-3

(63’ Μπελότι – 4’ Κουλιμπαλί, 25’ Ζιελίνσκι, 30’ Χάμσικ)

Ρόμα-Κάλιαρι 1-0

(90+4′ Φάτσιο)

Κυριακή, 17/12 (16:00)

Βερόνα-Μίλαν (13:30)

Μπολόνια-Γιουβέντους

Κροτόνε-Κιέβο

Φιορεντίνα-Τζένοα

Σαμπντόρια-Σασουόλο

Μπενεβέντο-Σπαλ (19:00)

Αταλάντα-Λάτσιο (21:45)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα