Η παλιά γενιά γίνεται… νέα και «ψηφιακή»

COSMOTE:

Σε δύο νέα εκπαιδευτικά κέντρα στην Αττική, στον Δήμο Πειραιά και τον Δήμο Αμαρουσίου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» που στηρίζει η COSMOTE και υλοποιεί ο φορέας «50 και Ελλάς».

Στόχος του εν λόγω προγράμματος δεν είναι άλλο από τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και να τους φέρει πιο κοντά στους αγαπημένους τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχουν τα ψηφιακά μέσα. Για παράδειγμα οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τις τεχνολογίες αφής στα tablets, να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιούν τα Social Media και τις εφαρμογές (π.χ. χάρτες, ημερολόγιο), προκειμένου να ενημερώνονται καλύτερα, να επικοινωνούν με τον κόσμο και να οργανώνουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη του προγράμματος, 2.500 άνθρωποι τρίτης ηλικίας έχουν γίνει «ψηφιακοί», ενώ φέτος υπολογίζεται ότι οι συμμετέχοντες θα φτάσουν τους 5.000.

Γνώση και επικοινωνία χωρίς όριο ηλικίας

Όπως εξηγεί ο Chief Commercial Officer Consumer Segment του Ομίλου ΟΤΕ, Κώστας Νεμπής, δεδομένου ότι οι προηγμένες τεχνολογίες του σήμερα αλλάζουν την καθημερινότητά μας «όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα νέα μέσα για να εξελίσσονται και να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο. Οι ψηφιακές δεξιότητες είναι ένα αγαθό για όλους».

«Αυτός είναι και ο λόγος που η COSMOTE, στηρίζει το πρόγραμμα “Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο” και δίνει στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να γίνουν “ψηφιακοί”» συνεχίζει ο κ. Nεμπής και καταλήγει:

«Να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να γίνουν πιο δραστήριοι και να κάνουν την ζωή τους καλύτερη. Η όρεξη για γνώση και επικοινωνία δεν έχουν όριο ηλικίας».

Τις παραπάνω διαπιστώσεις έρχεται να επιβεβαιώσει, εξάλλου, μία ερευνητική μελέτη αναφορικά με το πόσο τα ψηφιακά μέσα αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας. Ειδικότερα, από τις απαντήσεις που έδωσαν στην έρευνα οι 890 συμμετέχοντες μαθητές του προγράμματος «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

# Το 88% πιστεύει ότι το διαδίκτυο ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και ότι η πρόσβαση σε αυτό εξασφαλίζει ισότητα και ελευθερία.

# Το 86% υποστηρίζει πως ακόμα περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο εάν η πλοήγηση γινόταν πιο εύκολη.

# Το 73% θεωρεί ότι με τα μαθήματα απέκτησε πρόσβαση σε πληροφόρηση και ειδήσεις

# Το 67% ότι μπορεί πλέον να επικοινωνήσει καλύτερα με συγγενείς και φίλους.

# Το 54% ότι έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει πιο ενεργά στα κοινά.

 

Τα εκπαιδευτικά κέντρα

Όπως προαναφέρθηκε, το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» επεκτείνεται σε δύο νέα εκπαιδευτικά κέντρα, το ένα στον δήμο Πειραιά και το άλλο στον δήμο Αμαρουσίου. Για μεν τα μαθήματα του Πειραιά διευκρινίζεται ότι μέρος μπορούν να πάρουν και κάτοικοι από τον δήμο Περάματος, ενώ αντίστοιχα το κέντρο του Αμαρουσίου θα «φιλοξενήσει» και τους κατοίκους των όμορων δήμων Λυκόβρυσης/Πεύκης και Ηρακλείου.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά κέντρα του προγράμματος, τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά στο κέντρο του Αγίου Δημητρίου (με τη συμμετοχή κατοίκων από τους όμορους δήμους Αλίμου, Αργυρούπολης/Ελληνικού, Δάφνης) και των Αγίων Αναργύρων με συμμετοχές από τους Δήμους Ν. Φιλαδέλφειας/Ν. Χαλκηδόνας.

Υπογραμμίζεται πως όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν για τους δημότες, ενώ οι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα επικοινωνώντας με τον φορέα «50 και Ελλάς» στα τηλέφωνα: 211-7100203 και 6987-221156.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα