“Η παραπομπή είναι τίτλος τιμής – Ο Τσίπρας πέτυχε τον πολιτικό του στόχο”

Στη ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή όπου αποφασίστηκε η παραπομπή του (και άλλων εννέα) σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis αναφέρθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα , λέγοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους με τη χθεσινή διαδικασία και να αλλάξουν την ατζέντα.

«Η κ. Μέρκελ καλωσόρισε την Τετάρτη τον ΄΄Μακεδόνα πρωθυπουργό Ζάεφ΄΄ όπως τον χαρακτήρισε. Θα της πει πως την ώρα που γίνεται η διαπραγμάτευση ότι δεν είναι φιλική στάση να μιλά για Μακεδόνα πρωθυπουργό;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας ότι την Τετάρτη ξεκίνησαν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Χθες (σ.σ. την Τετάρτη), πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,  «οι Έλληνες συζητούσαν για τη Novartis και τον κ. Πικραμμένο που έκλαιγε. Τον πολιτικό τους στόχο τον πέτυχαν γιατί άλλαξαν την ατζέντα. Αν νομίζουν όμως ότι ελληνικός λαός είναι κουτός κάνουν λάθος».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε λέγοντας ότι η «χθεσινή μου παραπομπή είναι ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής στην πολιτική μου καριέρα.

Το ότι με επέλεξε ο κ. Τσίπρας – αυτός ο μικρός πρωθυπουργός – για αντίπαλό του είναι τιμή για μένα». O Aδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής είπε στη συζήτηση για τη Novartis ότι ο υπουργός Υγείας δεν βγάζει τις τιμές για τα φάρμακα.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν μιλάει για ποινικές ευθύνες αλλά για πολιτικές. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχθηκε ότι μιλούσε με την κ. Τουλουπάκη στη διάρκεια της προδικαστικής διαδικασία. Αν αυτό δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν ξέρω τι είναι», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα