Η Περιφέρεια Κρήτης βράβευσε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Για την Περιφέρεια Κρήτης η γυναικεία επιχειρηματικότητα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και έχει προσφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού τόνισε σήμερα Τρίτη (1/8) ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε ημερίδα με θέμα «Γυναικεία επιχειρηματικότητα-προκλήσεις» που οργάνωσε στο Ηράκλειο ο «Αναπτυξιακός σύλλογος γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης».

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει εμπράκτως την γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω των προγραμμάτων και άλλων αναπτυξιακών “εργαλείων”», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης

Στην εκδήλωση, βραβεύτηκαν γυναίκες επιχειρηματίες για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του νησιού καθώς επίσης και η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη που είναι πρέσβειρα Πολιτισμού της Κρήτης.

«Η Κρήτη είναι η μάνα της Μεσογείου και το δόρυ της Ελλάδας όσον αφορά τον πολιτισμό της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Είμαι υπερήφανη, συγκινημένη, για την τιμητική διάκριση, οι γυναίκες, όλος ο κόσμος σήμερα, κράτη ευάλωτα οικονομικά βάλλονται πάρα πολύ. Οι γυναίκες βάλλονται επίσης πολύ, πρέπει να ακούγεται και η φωνή των γυναικών. Οι γυναίκες τίκτουν, έχουν άποψη και παρακαλώ ακούστε τις», τόνισε παραλαμβάνοντας από τον περιφερειάρχη την τιμητική διάκριση η κ. Τζομπανάκη.

Η πρόεδρος του αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Κρήτη στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των τροφίμων, στην βιομηχανία και επεξεργασία τροφίμων, αγροτουριστικών -οικιστικών καταλυμάτων, γυναικείων συνεταιρισμών, οικοτεχνίας και καινοτόμου προϊόντος, βραβεύτηκαν κατά σειρά: Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Εύα Σαβοιδάκη, Μαρία Κοκκάλη, Αργυρώ Καμπέλη, Λέλα Πυργιανάκη, Σωτηρία Μαθιουδάκη, Καίτη Ντιναμπόγια.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 11ης έκθεσης «CRETAN WOMEN’S WEEK 2017» που οργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης που ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου στη πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα