“Η πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ολόκληρο κρατίδιο στα Εξάρχεια”

Η στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου. Ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση λέγοντας πως “η πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ολόκληρο κρατίδιο στα Εξάρχεια”.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον real fm κατήγγειλε πως ο Ρουβίκωνας αλωνίζει και οι αστυνομικοί γίνονται ταξιτζήδες και τροχονόμοι σε περιστατικά βίας.

Στο ερώτημα τι διαφορετικό θα έκανε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Αυγενάκης απάντησε:

«Πρώτα απ’ όλα θα εμπιστευτούμε πολύ περισσότερο τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία απεδείχθη ότι όταν αφήνονται να κάνουν τη δουλειά τους την κάνουν σωστά και μπορώ να αναφέρω ένα περιστατικό, αυτό της εξιχνίασης τη απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, όμως, που τους εγκλωβίζουν και αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σε περιπτώσεις ομάδων, όπως του Ρουβίκωνα ή άλλων αντίστοιχων αναρχικών ομάδων, που έχουν δημιουργήσει ένα κρατίδιο μέσα στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια.

Έχουμε περιστατικά που οι αστυνομικοί αναγκάζονται να κάνουν τους ταξιτζήδες, τους μεταφορείς αυτών. Έχουμε περιστατικά που οι αστυνομικοί, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αναγκάζονται να κάνουν καθαρά και μόνο τους τροχονόμους σε τέτοιου είδους περιστατικά βίας.

Αλλά, πολλά μικρά δημιουργούν μια μεγάλη εικόνα. Και δεν είναι μονάχα οι θάνατοι, είναι και όλα αυτά τα περιστατικά που εκ των πραγμάτων βαρύνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Άρα, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και εφαρμογή όλων των κανόνων χωρίς καμία παρέκκλιση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα