Η Πολωνία 1-0 την Ουκρανία, πέρασε αήττητη!

Η Πολωνία όσο παράξενο κι αν ακούγεται,  προκρίθηκε για πρώτη φορά από τη φάση των ομίλων ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το κατάφερε, μάλιστα, πραγματοποιώντας αήττητη πορεία στον όμιλό της, όπου πέτυχε δύο νίκες και έφερε 0-0 με τους Γερμανούς.

Το πρώτο μέρος ήταν ιδιόμορφο, αφού οι Πολωνοί μπήκαν επιθετικά χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες, με τους Ουκρανούς, όμως, να ισορροπούν γρήγορα και να παίρνουν τον έλεγχο και να δημιουργούν αρκετές φάσεις… Μετά το μισάωρο το ματς έχασε σε ένταση και οδηγήθηκε στο 0-0.

Στην επανάληψη η Πολωνία προηγήθηκε με ωραίο σουτ του Πλατσικόφσκι έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ στο 54’. Από εκείνο το λεπτό κι έπειτα οι Πολωνοί με μεγάλη αυτοπεποίθηση πρόσεχαν την άμυνα τους και με σχετική άνεση κράτησαν το μηδέν στην άμυνα με αποτέλεσμα να πάρουν το ματς και να πανηγυρίσουν την πρόκριση καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από τη Γερμανία. Η Ουκρανία αποκλείστηκε με τρεις ήττες, δίχως να σκοράρει, απογοητεύοντας πλήρως.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιατόφ, Φεντέτσκι, Κατσερίντι, Κούτσερ, Μπούτκο, Ρόταν, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Ζιντσένκο (73’ Κοβαλένκο), Ζοζούλια (90’+ Τίμοτσουκ).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Τσιόνεκ, Πάζνταν, Γκλικ, Γεντρζέιτσικ, Γιοντλόβιετς, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι (46’ Πλατσικόφσκι), Καπούστκα (71’ Γκροζίτσκι), Μίλικ (90’+ Ζνταρζίνσκι), Λεβαντόφσκι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα