Η προκλητική Τουρκία βάζει εμπόδια στην μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων»

Eμπόδια στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων» που ξεκινά την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου βάζει η Τουρκία  επιχειρώντας έτσι  να προκαλέσει νέα ένταση στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα με παράνομη NAVTEΧ η Τουρκία εξήγγειλε ναυτική άσκηση νότια της Καρπάθου η οποία ξεκινά την ίδια ημέρα  που ξεκινά και η μεγάλη διακλαδική άσκηση των ΕΔ.

Σύμφωνα με την παράνομη NAVTEX 962/17 η Τουρκία επιχαρεί να δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή νότια της Καρπάθου και ανατολικά της Κρήτης για ασκήσεις από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου ενώ ο «Παρμενίων» ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 6 Οκτωβρίου!

Ζητά από το ΓΕΕΘΑ την τροποποίηση τεσσάρων περιοχών στο Αιγαίο

Αλλά η Άγκυρα προχωρά και ένα παραπέρα. Ζητά από το ΓΕΕΘΑ την τροποποίηση τεσσάρων περιοχών στο Αιγαίο που έχουν δεσμευθεί για την διακλαδική άσκηση καθώς όπως ισχυρίζεται μέρη των περιοχών αυτών συμπίπτουν με αντίστοιχες τουρκικές ασκήσεις!

Όπως επισημαίνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ η Τουρκία δεν μπορεί να εκδίδει NOTAM ή NAVTEX εντός του FIR Αθηνών (αυτό προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες) και ως εκ τούτου είναι παράνομες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα