Η πρώτη εξομολόγηση του Γιώργου Αλκαίου μετά από 7 χρόνια

 

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ζει εδώ και 7 χρόνια ο Γιώργος Αλκαίο, μη κάνοντας δημόσιες εμφανίσεις, μη δίνοντας συνεντεύξεις. Ο τραγουδιστής που έχει απομονωθεί στη Μήλο, όπου ηχογραφεί τα νέα του τραγούδια, με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου του project, μέσω του επίσημου official site του θέλησε να λύσει τη σιωπή του.

 

«Έχω να σας μιλήσω πάρα πολύ καιρό (έστω και διαδικτυακά) και παράλληλα έχω πολλά χρόνια να γράψω ένα ευχαριστήριο μήνυμα μιας και δεν είχα την ευκαιρία πιο πριν να το κάνω.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο στην καθημερινότητα μας , όχι μόνο στη χώρα μας αλλά πλέον σε όλο τον κόσμο, που ένα ευχαριστήριο ή ενημερωτικό μήνυμα θα είναι το τελευταίο που θα μας απασχολήσει! Αυτό μπορεί να σκεφτεί κάποιος και μπορεί να έχει δίκιο. Από την άλλη όμως, όλοι ζούμε στον δικό μας μικρόκοσμο, παρέα με άλλους, αγαπημένους, συνεργάτες, ανθρώπους με κοινά μονοπάτια, όνειρα, προβληματισμούς και απόψεις. Αυτή είναι η μαγεία της επικοινωνίας και αυτός είναι ο βασικός λόγος αυτού του κειμένου.

Όσοι με παρακολουθείτε εδώ χρόνια, θα έχετε καταλάβει ότι δεν τα πάω και … πάρα πολύ καλά με τα social, που θα μπορούσατε να με χαρακτηρίζατε μέχρι και anti-social (κάποια στιγμή θα εξηγήσω τους λόγους, μιας και είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση, καθώς δεν συμφωνώ με πολλά που βλέπω, την τροπή που παίρνει το διαδίκτυο και βιώνω κι εγώ ως απλός χρήστης). Η βασική ερώτηση μέσα σε αυτά τα χρόνια που απαντούσα σε μηνύματα σας (με το δίκιο σας βέβαια), ήταν αν είμαι ο ίδιος (λες και θα μπορούσα να σας το αποδείξω απαντώντας απλά «ναι»), ή αν διαχειρίζομαι ο ίδιος τα προφίλ μου ή γιατί δεν «ανεβάζω» status κλπ… Τελικά είναι, τι σου «πηγαίνει» και τι σου ταιριάζει. Εμένα ευτυχώς ή δυστυχώς δε μου πηγαίνει τόσο τελικά. Έτσι αποφάσισα να κάνω το αυτονόητο και να το κάνω πιο εύκολο και για εσάς και για μένα ξεκινώντας να επικοινωνώ μαζί σας πλέον, μέσα από εδώ. Ήταν κάτι που είχα πολύ καιρό στο μυαλό μου και πλέον πιστεύω ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή μου να το κάνω. Παράλληλα όμως θα μπορούμε να επικοινωνούμε και μέσα από το επίσημο page μου στο Facebook Giorgos Alkaios Team, το οποίο θα έχει άμεση συνεργασία με το website . Έτσι θα ξέρετε ότι είμαι πραγματικά εγώ και όχι άλλο ένα ψεύτικο προφίλ ενός καλλιτέχνη ή ενός φανταστικού προσώπου ή αν το διαχειρίζεται κάποιος άλλος. Μέσα στις επόμενες μέρες λοιπόν, σαν πρώτη κίνηση, κλείνω τα προσωπικά μου προφίλ, ώστε να ξεκινήσω να σας ενημερώνω για νέα, projects κλπ απευθείας μέσα από το website και στη συνέχεια να μπορούμε να έχουμε ένα κοινό διαδικτυακό «τόπο» για να επικοινωνούμε προσωπικά μέσα από την σελίδα μου στο FB. Πιο εύκολα και πιο άμεσα. Το σίγουρο είναι ότι το διαδίκτυο είναι το μέλλον και ίσως ότι πιο χρηστικό έχει ανακαλύψει ο άνθρωπος, αρκεί να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε σωστά, ο καθένας στο μέτρο που τον κάνει χαρούμενο και δημιουργικό. Αυτό κάνω κι εγώ.

Αυτά λοιπόν για τα διαδικτυακά μας….

Πρώτα από όλα θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς για όλα αυτά που έχετε γράψει στα προφίλ μου, τις ευχές σας ή τα μηνύματα που έχετε στείλει όλα αυτά τα χρόνια! Μόνο εγώ ξέρω τι έχει συμβεί και τι έχω ζήσει μέσα σε αυτά τα χρόνια! Είναι πραγματικά τόσο συγκινητικό όλο αυτό, που ειλικρινά, το »σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» μου φαίνεται … «λίγο»…! Όμως να ξέρετε ότι κάνατε -εκτός από εμένα- όλη την ομάδα της UTOPIA+ πολύ πολύ υπερήφανους και ευτυχισμένους! Και αυτό γιατί όλη η ομάδα λειτουργεί με βάση την αγάπη για αυτό που κάνει, την συνεργασία, την δημιουργία, την υπομονή και όχι το ατομικό/προσωπικό όφελος. Γιατί απλά αν κάτι πάει καλά σε μια ομάδα, στο τέλος είμαστε όλοι χαρούμενοι και «γεμάτοι»! Αν όχι, τότε μπορούμε να πούμε ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε και κάναμε τα πάντα! Ονειρικό αλλά πραγματικό! Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και υπάρχω μουσικά και γενικά καλλιτεχνικά μέσα από αυτά που ονειρεύτηκα και που πάντα πίστευα στη ζωή μου και όχι μέσα από αυτό που θα .. «έπρεπε» να κάνω απλά για να το κάνω για να … «υπάρχω». Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν θα έκανα ποτέ κάτι που απλά θα… «έπρεπε». Ή απλά επειδή έτσι είναι … Άλλωστε η πίστη και η υπομονή φέρνει το αποτέλεσμα!

Ξεκινώντας λοιπόν από την ομάδα θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα είχε γίνει τίποτα από όλα αυτά. Τον φίλο μου Δημοσθένη Α. (Δήμος Μυλωνάς) για τους στίχους του στα «Τα μαγικά σου χείλια» και «Πνεύματα» αλλά και για όλα τα μελλοντικά projects που ήδη ετοιμάζουμε! Τον «δικό» μου άνθρωπο, την Έλντα Πανοπούλου, γιατί χωρίς την Έλντα δεν θα είχε γίνει ποτέ το video clip »Τα μαγικά σου χείλια». Εκτός από την μοναδική της αφήγηση, η συνεργασία με την Ανώτερη Δραματική Σχολή της «Μέλισσα», και τα «δικά» της παιδιά , τους νέους ταλαντούχους ηθοποιούς Γιάννη Απέργη, Άγγελο Δεληκάρη, Μαρία Κολοβού, Ελευθερία Κοντογεώργη, Τάσο Περάκη και Δέσποινα Σακκή, ήταν πραγματικά μια εμπειρία για όλους, μοναδική! Σε εικόνα και σκηνοθεσία του Chris Tsoukalas και κείμενα της πολυτάλαντης και αδελφικής ψυχής μου, Κασσιανής Καραγκιουλε, μπορέσαμε να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα που όλοι φανταστήκαμε από την αρχή! Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!

Με το τραγούδι «Πνεύματα» συνεργάστηκα για πρώτη φορά σε ενορχήστρωση με τον φίλο μου και κιθαρίστα Αργύρη Δαντίλη και καταφέραμε μέσω διαδικτύου -για άλλη μια φορά- και κάτω από δύσκολες ιντερνετικές συνθήκες, να συνεννοηθούμε με όλους τους μουσικούς ώστε να βγάλουμε την αισθητική που και οι δυο θέλαμε. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Με το τελευταίο τραγούδι «Μια ψυχή» μπόρεσα να γνωρίσω, έστω και πάλι μέσω διαδικτύου, τους ταλαντούχους Σταύρο Ζαχαρία και Νίκο Τασιόπουλο. Χάρη στον στίχο του Σταύρου και τις ατέλειωτες ώρες συζητήσεων, μπόρεσα να «χτίσω» την ενορχήστρωση, να «πειράξω» λίγο τη μουσική (ευχαριστώ Νίκο), και να φανταστώ κάπως αλλιώς την οπτική μεταφορά του τραγουδιού. Αυτό όμως που έδωσε όλο το συναίσθημα στο τέλος, είναι αυτός ο «μαγικός» μουσικός – καλλιτέχνης Λάζος Ιωαννίδης. Αν και βρίσκεται μόνιμα στον Καναδά, μιας και επιτέλους αποφάσισε να βγάλει προς τα «έξω» το ταλέντο του, δεν μας εμπόδισε να κάνουμε την ηχογράφηση και πάλι, μέσω διαδικτύου! Μέσα σε λίγη ώρα μπόρεσε να «μεταφράσει» αυτό που του εξήγησα και η ηχογράφηση πήρε άλλη μορφή. Είμαι σίγουρος αδελφέ μου ότι όλα αυτά που ήδη ετοιμάζεις στην Αμερικανική αγορά, θα εκπλήξουν τους πάντες πολύ σύντομα!

Αυτός που υπογράφει το τελικό αποτέλεσμα σε αυτό το τραγούδι είναι ο Steve Lado, που στο mix και mastering του τραγουδιού πραγματικά έδωσε άλλο ήχο, μιας και στην εποχή που όλοι θέλουν να τελειώνουν με μια δουλειά, λέγοντας «περνάει, πάμε παρακάτω να τελειώνουμε», εκείνος ασχολείται με το vibrato στο 2ο κουπλέ στην κατάληξη για ώρες! (μεταξύ μας στουντιακό χιουμοράκι). Ευχαριστώ φίλε και ετοιμάσου για αυτά που έρχονται!

Η Κασσιανή Καραγκιουλέ, η Angie Sklavenitis και ο Γιώργος Μίγας είναι από τους ανθρώπους που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε αυτό το εγχείρημα της UTOPIA+ και βασικοί συνεργάτες. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ! Τώρα πια προστέθηκε και ο Σταύρος Ζαχαρίας και πιστεύω ότι όλοι μαζί έχουμε να κάνουμε πολλά δημιουργικά και ανατρεπτικά projects και όχι μόνο μουσικά…

Αφού ξεκίνησε η UTOPIA+ με πρώτο single του Αλέξανδρου Ταξείδη, δεν μπορεί να μην έχει το ομορφότερο… ταξίδι! (Όλα έρχονται φίλε!!!)

Εύχομαι ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου να είστε πάντα καλά, να κάνετε αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους και να είστε δημιουργικοί όσο δεν παίρνει! Να ανήκετε μόνο εκεί που νιώθετε καλά και είστε χαρούμενοι. Αυτή είναι η σωτηρία της ψυχής για μένα!

Γιώργος

ΥΓ. Θα «μιλάμε» πιο συχνά από εδώ και πέρα! J

ΥΓ2. Για όσους με ρωτάτε για live εμφανίσεις και νέο άλμπουμ, το 2017 θα είναι η χρονιά που και τα δυο θα γίνουν, μιας και τα ετοιμάζω ήδη. Εύχομαι όλα να πάνε όπως ήδη έχουν ξεκινήσει και… πάνε!»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα