Η ρωσική κρατική τηλεόραση αποκαλύπτει όλο το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Καραμανλή (βίντεο)

To σχέδιο της δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή το 2009, γνωστό με το όνομα «Πυθία-1», αποκάλυψε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Το ντοκιμαντέρ φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ δημοσιεύτηκε, επίσης, και στο YouTube με αγγλικούς υπότιτλους. Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως το 2009 η ρωσική Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (FSB) είχε αποκαλύψει συνομιλία μεταξύ πρακτόρων της CIA, που ήθελε την εξόντωση του κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, «το σχέδιο αυτό έπρεπε να εκτελεστεί από κάποιους ξένους πράκτορες, που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα και είχαν συμμάχους σε στρατό, αρχές και Βουλή. Ήταν μια καλά προετοιμασμένη και οργανωμένη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τον Έλληνα ηγέτη. Φαίνεται ότι ετοίμαζαν τη δολοφονία του».

Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται επίσης πως στη συνωμοσία εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού συμμετείχαν τουλάχιστον επτά διαφορετικές ομάδες τρομοκρατών.

Από αυτές, οι τρεις είχαν ειδίκευση σε κλοπές και απαγωγές πλούσιων επιχειρηματιών, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γνώριζαν καλά πώς να προκαλούν ταραχές και χάος στους δρόμους.

Επίσης αναφορά γίνεται στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε αποκαλέσει «φίλο του», ενώ γίνεται ειδική αναφορά στα ενεργειακά, και τις συμφωνίες Αθήνας – Μόσχας για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Οι Ρώσοι που επιμελήθηκαν το βίντεο παρομοιάζουν το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή με ένα πολιτικό θρίλερ που θυμίζει τις ιστορίες του John Le Carre και του Ian Fleming.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα