Η «Σιδηρά Κυρία» του ΤΧΣ με την ισχυρή επιρροή

Η φετινή λίστα του «FN100 Most Influential Women», των γυναικών δηλαδή που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, κυριαρχείται από κορυφαία ονόματα του συγκεκριμένου κλάδου, όπως λ.χ. η πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί, η διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, Ιζαμπέλ Βέιλαντ ή η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Αγγλίας, Νεμάτ Σαφίκ.

Ανάμεσά τους φιγουράρει και το όνομα μιας Ελληνίδας που δεν είναι άλλη από την «Σιδηρά κυρία» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου. Η έκδοση του Dow Jones για την επενδυτική τραπεζική «Financial News» (FN) συμπεριέλαβε την Ελληνίδα μάνατζερ στις 100 γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε μια περίοδο που τόσο η Ελλάδα όσο και το ΤΧΣ βρίσκονται στο επίκεντρο το ενδιαφέροντος εντός και εκτός συνόρων.

Η πορεία της κας Σακελλαρίου στον τραπεζικό κλάδο κουβαλάει αρκετά γαλόνια, καθώς θήτευσε σε τράπεζες-κολοσσούς των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας. Πρώτη δουλειά της ήταν στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής στην Deutsche Bank στο Λονδίνο, ενώ αργότερα «μετακόμισε» στη Wall Street όπου εργάστηκε για τους Salomon Bros. Από εκεί, η κα Σακελαρίου επέστρεψε στο Λονδίνο το 2000, για λογαριασμό της Credit Suisse. Όπως αναφέρει σε ένα προ μερικών μηνών ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg, η νυν διευθύντρια του ελληνικού ΤΧΣ ανήλθε τα σκαλιά και έγινε, από αντιπρόεδρος, γενική διευθύντρια στο Global Markets Solutions Group για τις περιοχές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής όπου δούλευε με πελάτες στην αναδιάρθρωση χρεών. «Η ίδια η Σακελλαρίου αναφέρει ότι εκεί έμαθε τη διαχείριση κρίσεων που θα τη βοηθούσε στην Ελλάδα», στην οποία επέστρεψε το 2009.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Dow Jones, οι διακριθείσες θα βραβευθούν κατά την 8η ετήσια εκδήλωση των «FN100 Most Influential Women», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 24 Νοεμβρίου 2014.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα