Η σκληρή απάντηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή στην ΕΣΗΕΑ

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ για την παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά στην εκπομπή Happy Day, ήρθε η απάντηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του Alpha την Τετάρτη το πρωί για καμπόσους, αναφερόμενη στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Την κουβέντα άνοιξε ο Δήμος Βερύκιος ο οποίος σχολίασε: «Τα δέντρα που κάνουν καρπούς αυτά πετροβολούν», για να πάρει την απάντηση της οικοδέσποινας:

«Καλά μωρέ; Ποιος μας πετροβόλησε; Όταν είσαι τρεις ώρες κάθε μέρα στον αέρα εδώ και δυόμισι τρία χρόνια, μπορεί να έχεις και μια κακή στιγμή και όλοι ψάχνουν αφορμή -στον βωμό της ανθρωποφαγίας που μας διακατέχει- για να σε πετροβολήσουν και να σε λιθοβολήσουν».

Στη συνέχεια βέβαια, αναφέρθηκε και στην ΕΣΗΕΑ λέγοντας: «Και αυτοί που κάνουν τις ανακοινώσεις, ας κοιτάξουν στα μητρώα τους που έχουν γράψει ως δημοσιογράφους τους γραμματείς, φαρισαίους, βαστάζους και οδηγούς των διευθυντών ειδήσεων και μετά να πάνε να το παίξουν καμπόσοι με ανακοινώσεις. Ευχαριστώ».

Να υπενθυμίσουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: “Η ωμή παρέμβαση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του «ALPHA» έδειξε απροκάλυπτα πώς εννοούν την ενημέρωση τα αφεντικά στα κανάλια, διαψεύδοντας, έμπρακτα, όσους υποστηρίζουν ότι το προϊόν της ενημέρωσης δεν ελέγχεται και δεν καθορίζεται από την ιδιοκτησία των Μέσων.

Εν τούτοις, οφείλουμε να επισημάνουμε και κάτι ακόμη: Η ενημέρωση, εφ’ όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…

Η κυβέρνηση, όμως, αντί να πάρει μέτρα προς την κατεύθυνση της προστασίας του πλουραλισμού και της ελεύθερης και υπεύθυνης ενημέρωσης, φροντίζει να «τακτοποιήσει» το τηλεοπτικό τοπίο με εκπτώσεις στους καναλάρχες, που θέλουν λιγότερους από τους μισούς δημοσιογράφους, μετά την αδειοδότηση.

Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά και θα συνεχίσει να αντιδρά στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και στην ποδηγέτηση των δημοσιογράφων, που επιχειρείται συστηματικά. Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα