“Η τετράμηνη παράταση ήταν απολύτως αχρείαστη”

 Λάθος αίτημα χαρακτήρισε την τετράμηνη παράταση που πήρε η κυβέρνηση ο Μάκης Βορίδης. Σε συνέντευξή του στον realfm 97,8 ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε πως “ήταν αχρείαστη” ενώ αναφέρθηκε στη στάση που θα κρατήσει η Ν,Δ., εφόσον η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή την τετράμηνη παράταση. 

«Η παράταση είναι ένα λάθος αίτημα, γιατί στην πραγματικότητα, ενώ δεν μας εξασφαλίζει χρηματοδότηση, εξασφαλίζει μεν το γεγονός ότι παραμένουμε σε πρόγραμμα, οπότε δεν υπάρχει ζήτημα με το τραπεζικό σύστημα, αλλά στην πραγματικότητα είναι τέσσερις μήνες χαμένοι.

Διότι αυτό που υποτίθεται ότι είναι η διαπραγμάτευση, ο κάθε μήνας από αυτούς εξαιτίας των ασαφειών -οι οποίες δεν ξέρω αν είναι δημιουργικές αλλά να σας πω τι συνέπειες οικονομικές έχουν αυτές οι δημιουργικές ασάφειες- στην πραγματικότητα εκείνο που κάνει είναι να μας μεγαλώνει, εξαιτίας της αδράνειας, τις διάφορες δημοσιονομικές τρύπες που έχουμε», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Ερωτηθείς αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ., εφόσον η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή την τετράμηνη παράταση, ο πρώην υπουργός τόνισε:

«Εγώ ξαναλέω, θεωρώ ότι αυτή η τετράμηνη παράταση ήταν απολύτως αχρείαστη. Θα συνεκτιμηθούν μία σειρά από πράγματα και κυρίως θα εξαρτηθεί με το ποια θα είναι τα συνημμένα σε αυτήν την τετράμηνη παράταση, προκειμένου να αποφασίσει η Ν.Δ. τη θέση της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα