Η τιμή του συνταξιούχου (στην ουρά αναστενάζει)

Σκηνές από ένα μέλλον που όλοι εύχονταν να μην έχει έρθει, αλλά δυστυχώς καλούνται να το βιώσουν εν έτει 2015, αντικρίζουν από το πρωί οι συνταξιούχοι αναγκαζόμενοι να περιμένουν στις ουρές των τραπεζών προκειμένου να πάρουν μόλις 120 ευρώ κατά ανώτατο όριο από το συνολικό ποσό της σύνταξή τους.

Η προσέλευση στα 1.000 υποκαταστήματα των τραπεζών που άνοιξαν σήμερα ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Σαν να μην έφτανε από μόνη της η αγωνία των απόμαχων της εργασίας, τη σύγχυση επέτεινε και το γεγονός ότι αργά το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι οι συνταξιούχοι θα εξυπηρετηθούν με αλφαβητική σειρά. Φυσικά αυτό δεν ήταν δυνατόν να τηρηθεί οδηγώντας αρχικά σε αναστάτωση μέχρι τελικά να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, ισχυρίστηκε σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ ότι «η καταβολή συντάξεων εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα ανοικτά υποκαταστήματα των τραπεζών». Η κα Κατσέλη συμπλήρωσε ότι στα λίγα υποκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε αθρόα προσέλευση συνταξιούχων το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ικανοποιητικά, ενώ για αρκετά υποκαταστήματα παρατάθηκε μέχρι τις 19:00.

Επί του πρακτέου, τώρα, και προς ενημέρωση των συνταξιούχων αξίζει να υπενθυμίσουμε τα εξής:

# Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πάρουν μόνο 120 ευρώ μετρητά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

# Οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα 120 ευρώ της σύνταξης, με την προϋπόθεση να μην έχουν βγάλει από το λογαριασμό τους τα 60 ευρώ μέσω των ΑΤΜ.

# Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

# Οι τράπεζες θα μεριμνήσουν ώστε να εκδοθούν το συντομότερο κάρτες σε όσους καταθέτες δεν έχουν ώστε να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

# Άτομα με ειδικές ανάγκες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις ημέρες.

# Η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ πραγματοποιείται κανονικά μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, οι 447.720 δικαιούχοι του ΟΓΑ, σε όλη τη χώρα, οι οποίοι έχουν επιλέξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την είσπραξη της σύνταξής τους, λαμβάνουν όλο το ποσό από σήμερα, Τετάρτη, και για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα