«Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει μέσα σε έναν μήνα»

«Η επιτυχής έξοδος στις αγορές προϋποθέτει ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης», προειδοποιεί ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα, για να πάμε στην καθαρή έξοδο στις αγορές -και να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε από τα μνημόνια-, πρέπει η κυβέρνηση να τρέξει πολύ γρήγορα και να κερδίσει πρώτα την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Η τρίτη αξιολόγηση δεν πρέπει να πάρει πάνω από ένα μήνα διαπραγματεύσεων, να μην επαναληφθούν οι καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις και η κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα, γιατί αλλιώς η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί οικονομικό μαξιλάρι ασφάλειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και άρα επέκταση των μνημονίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λιαργκόβα, πριν επιχειρηθεί η τελική έξοδος στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος, πρέπει να γίνουν άλλες δύο δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές, μία πριν το τέλος του χρόνου και μία μέσα στην άνοιξη.

«Είναι θετικό το ότι έκλεισε η αξιολόγηση, είχαμε καλή χρόνια στον τουρισμό και σχετική ηρεμία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα