Η Φωτεινή Δάρρα μιλά στην “Α”: «Ήθελαν να με στρέψουν στο λαϊκό τραγούδι, αλλά…»  

 Η Φωτεινή Δάρρα διανύει την πιο δημιουργική περίοδο της καριέρας της, παίρνοντας έμπνευση από την κόρη της αλλά και την αγάπη του κόσμου. Μια ξεχωριστή καλλιτέχνις που κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τα λαϊκά μονοπάτια που προσπάθησαν κάποιοι να την «περπατήσουν» και να ακολουθήσει τον δρόμο της ψυχής για το ποιοτικό τραγούδι.

Συνέντευξη στη Σπυριδούλα Κάμπου

 

Έχοντας την τιμή πριν από λίγες ημέρες να τραγουδήσει για τον νέο Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίο, αλλά και η φωνή της να ταξιδέψει όσους παρευρέθηκαν στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός»  απολαμβάνοντάς τη στη μουσική παράσταση «Από τα πάθη του Έρωτα» την οποία θα επαναλάβει στον ίδιο χώρο στις 8 Απριλίου, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Ντίσελντορφ όπου στις 30 Μαρτίου θα τραγουδήσει στην έναρξη του φεστιβάλ του ελληνικού προξενείου και θα σημάνει την αρχή της ευρωπαϊκής της περιοδείας.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Μάνος Ελευθερίου της εμπιστεύτηκαν τις «Σκάλες», το νέο της τραγούδι που έχει γίνει ήδη αγαπητό. Εργαζόμενη γυναίκα, καριερίστα, μα πάνω από όλα μητέρα μιας πανέμορφης κόρης, η Φωτεινή Δάρρα ανοίγει στην «Α» την καρδιά της για τον έρωτα, τα talent show, το ταλέντο που έχει ανακαλύψει στο παιδί της, και άλλα πολλά…

 

Πώς νιώθει μία καλλιτέχνιδα όταν τραγουδάει προς τιμήν του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου;

«Μεγάλη τιμή και ευτυχία! Θυμήθηκα πώς ένιωσα όταν τραγούδησα στην Αγία Ειρήνη της Κωνσταντινούπολης ως η πρώτη Ελληνίδα μετά την Άλωση προσκεκλημένη του Πατριαρχείου. Ήταν μία συγκινητική στιγμή για εμένα και για όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά την Άλωση της Πόλης μέσα σε αυτόν τον ιερό χώρο. Παρόμοια συγκίνηση ένιωσα όταν τραγούδησα για τον νέο Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο της ιστορικής Σμύρνης».

Τον τελευταίο καιρό είστε σε έναν δημιουργικό οίστρο. Εμφανίσεις, νέα τραγούδια! Τι έχει δώσει τέτοια έμπνευση στη Φωτεινή Δάρρα;

«Έμπνευση μου δίνει το παιδί μου και δύναμη μου δίνει η αγάπη του κόσμου».

Δείχνετε πιο «ανοιχτή» πλέον με τα ΜΜΕ. Τι έχει αλλάξει;

«Πάντα ήμουν και παραμένω ανοιχτή στο να μιλήσω για τη δουλειά μου στα ΜΜΕ. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τη μεριά μου. Θεωρώ ότι είμαι σε μια περίοδο που έχω πράγματα από τη δουλειά μου να παρουσιάσω στο κοινό και για αυτό δίνω συνεντεύξεις. Είμαι από τους ανθρώπους που μιλάνε όταν έχουν κάτι να παρουσιάσουν».

Ποια σημεία του νέου σας τραγουδιού «Οι σκάλες», που σας εμπιστεύτηκαν ο Μάνος Ελευθερίου και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, σας αγγίζουν περισσότερο και πιθανότερα να σας «λυγίζουν»;

«Το καινούργιο τραγούδια μας είναι ένα από τα τραγούδια που με άγγιξαν ολοκληρωτικά από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Το έκανα “δικό” μου όταν το τραγούδησα στο στούντιο και τώρα το κάνει δικό του το κοινό που το ακούει και ξεκινάει να το αγαπάει. Είναι ένα τραγούδι που μιλάει για την εγκατάλειψη και έτσι εκφράζει μέσα από τους υπέροχους στίχους του Μάνου Ελευθερίου ένα συναίσθημα που έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο όλοι οι άνθρωποι».

Η ζωή έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπό της στη Φωτεινή Δάρρα ή έχουν υπάρξει και δύσκολες στιγμές που πιθανόν να μη γνωρίζουμε;

«Η ζωή μου με έχει γεμίσει ευτυχία, συγκινήσεις αλλά και απογοητεύσεις. Είμαι όμως από τους ανθρώπους που θέλουν να βλέπουν τα θετικά της ζωής πάντα και δεν στέκομαι στις δυσκολίες για πολύ. Με αυτήν τη δύναμη προχωράω».

Σας κέρδισε η τέχνη, το ποιοτικό τραγούδι. Στο ξεκίνημά σας υπήρξαν κάποιες προτάσεις να στραφείτε σε πιο λαϊκά μονοπάτια;

«Ναι, βέβαια, κατά κόρον. Το λαϊκό τραγούδι το αγαπώ αλλά το γνήσιο, όχι το λαϊκό-ποπ. Στην αρχή της πορείας μου ήθελαν να με στρέψουν στο λαϊκό είδος αλλά ακολούθησα τον δρόμο που μου υπαγόρευε η ψυχή μου».

Θα σας ιντρίγκαρε ο ρόλος κριτή σε ένα μουσικό talent show;

«Είμαι πολύ επιεικής για να κρίνω τους άλλους και ψάχνω πάντα να βρω τα θετικά τους στοιχεία. Στόχος μου είναι να βοηθάω τους νέους καλλιτέχνες. Αν μπορούσα να το κάνω από μία τέτοια θέση, θα το έκανα».

Αν το παιδί σας σας ζητούσε να λάβει μέρος σε έναν τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό, τι θα το συμβουλεύατε;

«Ως παιδί θα ήμουν αντίθετη γιατί θα ήθελα να την προφυλάξω από την πίεση της δημόσιας έκθεσης. Είναι ακόμα πολύ μικρή για κάτι τέτοιο».

Έχει κληρονομήσει το μουσικό σας χάρισμα;

«Αγαπάει τη μουσική και γενικότερα τις Τέχνες. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και νομίζω ότι το έχει κάνει. Χαίρομαι που μεγαλώνει με τέτοια ερεθίσματα. Το τι θα κάνει στη ζωή της τελικά θα είναι καθαρά δική της απόφαση».

Πώς καταφέρνετε να κρατάτε την προσωπική σας ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

«Απλώς δεν μιλάω για αυτήν. Το κοινό που παρακολουθεί κάποιον για τη δουλειά του, σέβεται τις ατομικές στιγμές του. Άλλωστε πρωτίστως είμαι καλλιτέχνης και κατόπιν δημόσιο πρόσωπο».

Ποιες είναι οι ανησυχίες σας ως μητέρα για το παιδί της που μεγαλώνει σε μια σκληρή κοινωνία με έξαρση της εγκληματικότητας και της οικονομικής κρίσης;

«Βλέπω παιδιά γύρω να πεινάνε, οικογένειες να μένουν στον δρόμο και αυτό με φοβίζει. Υποψιάζομαι ότι προηγήθηκε της οικονομικής κρίσης η κρίση αξιών και σε μεγάλο βαθμό την προκάλεσε. Με φοβίζει όλο αυτό που επικρατεί γύρω μου».

Ποια είναι η μεγαλύτερη φοβία της Φωτεινής Δάρρα;

«Το ύψος!»

 

 Υπάρχει ο έρωτας σήμερα στη ζωή σας και αν του δίνατε τον τίτλο από ένα τραγούδι ποιος θα ήταν αυτός;

«Πάντα υπάρχει για έναν καλλιτέχνη αυτό το συναίσθημα στη ζωή του. Τα συναισθήματα που βιώνουμε τα τραγουδάμε. Για εμένα αξία έχει ο έρωτας που μεταλλάσσεται σε αγάπη και διαρκεί».

Υπάρχει χρόνος στο σκληρό καθημερινό πρόγραμμά σας για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας όπως γυμναστική, beauty, ψώνια;

«Αυτή την εποχή, όχι. Όμως αμέσως μετά τη συναυλία μου στο Ντίσελντορφ στις 30 Μαρτίου και την επανάληψη της συναυλίας μου στην αίθουσα “Παρνασσός” ξεκινάω ξανά τη γυμναστική που έχω βάλει εδώ και κάποιο καιρό στο πρόγραμμά μου. Beauty και περιποιήσεις πολλές δεν κάνω. Μόνο τα βασικά».

Έχετε νιώσει κάποιες φορές ότι η καλλιτέχνις Δάρρα αφήνει κάποιες φορές σε δεύτερη μοίρα τη γυναίκα Φωτεινή και γιατί;

«Καλλιτέχνης και άνθρωπος δεν μπορεί να απέχουν μεταξύ τους. Όμως πολλές φορές αφήνω πίσω τη διασκέδαση ή την ηρεμία προκειμένου να αντεπεξέλθω στο απαιτητικό πρόγραμμά μου ως μητέρα αλλά και ως εργαζόμενη».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα