Η χειρότερη άμυνα της ιστορίας του

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε με τα δύο γκολ που δέχθηκε από τη «γηραιά κυρία» στο Φάληρο να φτάσει τον αριθμό των 34 τερμάτων παθητικό για φέτος κι ενώ πέρσι σε όλη τη σεζόν – δηλαδή σε σύνολο 53 αγώνων – είχε δεχθεί μόλις 33.

Το συγκεκριμένο στατιστικό επίτευγμα αναδεικνύει το τεράστιο αμυντικό πρόβλημα που έχει φέτος η «ερυθρόλευκη» ομάδα. Οι λόγοι είναι πολλοί:

Ο πρώτος αφορά στον τερματοφύλακα. Στην αρχή της χρονιάς ο Καπίνο δέχθηκε γκολ τα οποία μπορούσε να αποφύγει, ενώ δεν μπορούσε να οργανώσει κατάλληλα την άμυνά του, ίσως λόγω των πολλών νέων παικτών .

Ο δεύτερος αφορά στην πώληση του Παναγιώτη Ρέτσου. Ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας έφυγε και αυτό τα λέει όλα. Στη θέση του ήρθε ο Ένγκελς ο οποίος, προφανώς, δεν έχει καταφέρει ακόμη να «δέσει».

Ο τρίτος έχει να κάνει με την αποτυχία της μετεγγραφής του Βούκοβιτς.

Ο τέταρτος έχει να κάνει με την αστάθεια του Μποτία, ο οποίος παίζει καλά όταν ο Ολυμπιακός παίζει κλειστά και κυκλοφορεί σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, αλλά έχει πρόβλημα στο ανοιχτό γήπεδο, κάτι που φάνηκε στο ματς με τον Απόλλωνα και στην αποκαρδιωτική του συμπεριφορά στο γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός.

Ο πέμπτος αφορά στην απειρία του Σισέ, ο οποίος δίνει ενέργεια στην ομάδα και προσφέρει στην επίθεση, αλλά κάνει αβίαστα λάθη.

Ο έκτος έχει να κάνει με την αμυντική προσφορά του Οτζίτζα και τέλος είναι δεδομένο ότι τα ακραία μπακ του Ολυμπιακού δεν έχουν καλή αμυντική συμπεριφορά.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις αλλαγές προπονητών και την υποχρέωση της ομάδας να διαμορφώσει διαφορετικές τακτικές στα ματς του Champions League σε σχέση με αυτά του πρωταθλήματος.

 

Τα γκολ που έχει δεχθεί:

Πέντε φορές τρία γκολ

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 3-4

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2

Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ολυμπιακός 3-1

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 3-1

Τρεις φορές δύο γκολ

Ολυμπιακός – Παρτίζαν 2-2

Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0

Ολυμπιακός – Γιουβέντους 0-2

Και 13 φορές ένα γκολ

Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1

Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-1

ΠΑΟ – Ολυμπιακός 1-0

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 5-1

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-1

Κέρκυρα – Ολυμπιακός 1-3

Ολυμπιακός – Απόλλωνας 3-1

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Κισσαμικός – Ολυμπιακός 1-1

Παρτίζαν – Ολυμπιακός 1-3

Ολυμπιακός – Ριέκα 2-1

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα