“Η χώρα βαδίζει στα τυφλά – Ο Τσίπρας είναι μόνος του”

Στην ονομασία των Σκοπίων και στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής αναφέρθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm»

“Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, βαδίζουμε στα τυφλά και σήμερα που ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον κ. Ζάεφ, αντί να είναι φορέας μιας εθνικής στάσης -οικοδομημένης μέσα από διαδικασίες συζήτησης και ενημέρωσης- είναι μόνος του», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών ενόψει της -προγραμματισμένης για σήμερα- συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, στο Νταβός.

Για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό ο κ. Κουμουτσάκος παρατήρησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «φρόντισε να αποκόψει τον πρωθυπουργό από την έκφραση του εθνικού συναισθήματος των συλλαλητηρίων ή του συλλαλητηρίου, διότι έσπευσαν να το λοιδορήσουν, να το μειώσουν και να το αποδομήσουν».

«Το συλλαλητήριο εξέφρασε και ταυτίστηκε με μία συναισθηματική φόρτιση, που πράγματι υπάρχει σε αυτό το θέμα. Οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνες ηγεσίες καλούνται να κάνουν τη δύναμη του συναισθήματος αποτελεσματική πολιτική στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», σημείωσε, ενώ σε σχέση με τις διαφορετικές τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ για το θέμα διευκρίνισε: «Δεν αφορά η απόκλιση την έκφραση της πραγματικής πολιτικής, όπου εκεί είμαστε όλοι ενωμένοι».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του – εκ των κεντρικών ομιλητών – ε.α. στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, με την οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος, εάν αυτό του ζητηθεί αλλά και τη συζήτηση που ακολούθησε, εάν υφίσταται χώρος για νέο κόμμα στη δεξιά ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε: «Δεν δίνω υπόσταση σε αυτό το ενδεχόμενο συζητώντας αν υπάρχει ή δεν υπάρχει χώρος. Προφανώς ο χώρος της δημοκρατικής κεντροδεξιάς καλύπτεται από τη ΝΔ πλήρως σε όλη της την ιστορία […]

Επιθυμία, για να συμμετάσχει στα πολιτικά δρώμενα, μόνος ή με κόμμα, μπορεί να εκφράσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης. Η απόσταση μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας είναι πολύ μεγάλη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα