«Η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει»

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  «Η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τόνισε μεταξύ άλλων-απευθυνόμενος εντός κυβέρνησης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση-  ότι η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί και θα προχωρήσει κανονικά.

«Οι απολύσεις του 2013 και του 2014 είναι ανειλημμένη δέσμευση. Η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας (…) Πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει» ανέφερε με νόημα.

«Η κυβέρνηση είναι ενιαία»

Η κυβέρνηση είναι ενιαία, και πρέπει ο κάθε υπουργός να ξεφεύγει από τον παράδεισο του δικού του υπουργείου και να βλέπει το μεγάλο στόχο είπε ακόμη, απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις που θέτει ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος για αξιολόγηση και απολύσεις.

«Η εφαρμογή των νομών δεν είναι εθελοντική»

Σύμφωνα με τον υπουργό, «όταν έχουμε μπροστά μας πολλά μέτωπα θα πρέπει να έχουμε αίσθηση το ποσά μέτωπα μπορούμε να ανοίξουμε. Η χώρα, πρόσθεσε, πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον κεντρικό στόχο που είναι η ρύθμιση του χρέους και η μείωση των φορών.

«Η εφαρμογή των νομών δεν είναι εθελοντική, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει και η σχετική διάταξη έχει ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή» διεμήνυσε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα