“Η χώρα χρειάζεται κανονικό υπουργό”

Το Ποτάμι έχει πάρει ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά την ανικανότητα του Νίκου Τόσκα. Έτσι δεν έκανε εντύπωση το ευρηματικό όντως σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη στα social media με αφορμή την επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που φυλάσσει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: «Έχει παγωνιά, το ξέρω. Πολλοί δεν έχουν πάει στη δουλειά. Κάποιος όμως να ειδοποιήσει τον κ. Τόσκα ότι τώρα βγήκαν και καλάσνικοφ στο κέντρο».
Για το ίδιο θέμα μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι το κράτος βασίζεται στη σωστή λειτουργία κάποιων ανθρώπων. Χαρακτηριστικά είπε: «Όπως και τώρα στο χιονιά κάποιοι δήμοι δεν έχουν προβλήματα, γιατί οι δήμαρχοι και οι υπηρεσίες λειτουργούν. Κάποιοι άλλοι έχουν σοβαρά προβλήματα επειδή συμβαίνει το αντίθετο. Έτσι και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας, αυτό που λέμε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν υπάρχει. Υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που προσπαθούν και κάνουν κάποιες ενέργειες αλλά πολιτική ασφάλεια σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει και αυτό φαίνεται. Δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι να βγαίνουν με καλάσνικοφ το ξημέρωμα και να πυροβολούν στο κέντρο της πόλης. Είναι αδύνατον να το αποδεχθεί ο πολίτης αυτό. Έχουμε ζητήσει στο παρελθόν την παραίτηση του κ. Τόσκα και θα επιμείνουμε ότι η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει υπουργό Προστασίας του Πολίτη», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να προστατευτούν οι γειτονιές μας και οι άνθρωποι που ζουν εκεί.
Για το Κυπριακό
«Υπάρχει διάθεση να δώσουμε λύση και την ευκαιρία στον Κυπριακό λαό να ζήσει ενωμένος σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τη συνάντηση του με τον κ. Τσίπρα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επίσης τόνισε ότι «μια ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ανάγκη από στρατούς και προστάτες» ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι εύκολο να έχουμε λύση στις διαβουλεύσεις της Γενεύης αλλά μπορεί να υπάρξει αρχικά πρόοδος και στη συνέχεια να «εξεταστούν» εκ νέου τα δύσκολα θέματα.
Παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, λέγοντας ότι αποτελεί μια σύγχρονη λύση. «Για να μην αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά τα σημαντικά εθνικά μας θέματα και για να νιώθουν οι Έλληνες σιγουριά και να μην εξαρτώνται από τις αποφάσεις κάποιου θερμοκέφαλου Υπουργού» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός ήταν θετικός στην πρόταση αυτή και ότι σήμερα θα αποσταλούν στο γραφείο του τα συγκεκριμένα έγγραφα. «Πρέπει να ενηλικιωθεί η πολιτική ζωή του τόπου» κατέληξε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα υπογράμμισε ότι συνομίλησε και με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη λέγοντας ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς και οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δοθεί λύση, ενώ προσέθεσε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως γίνονταν σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα.
Για την αξιολόγηση: Σε ότι αφορά την αξιολόγηση επεσήμανε ότι δεν συζητήθηκε στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό παρά μόνο φευγαλέα προς το τέλος της, όπου ο κ. Τσίπρας του είπε ότι γίνεται προσπάθεια να κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο.
Για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς: Τέλος, ερωτώμενος για την υπόθεση του ασύλου των 8 Τούρκων τόνισε ότι ο Τομέας Δικαιοσύνης του Ποταμιού, ο οποίος απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Βασίλης Μαρκής, πήρε μια ξεκάθαρη θέση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα. «Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε από τις άξιες μας, από τις αξίες της Ευρώπης. Άνθρωποι που απειλούνται με βασανισμό ή θάνατο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εκδοθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στον Ιανό

Στο μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοιμάζεται για ένα διήμερο εκδηλώσεων. Αύριο Τετάρτη θα βρίσκεται στον Ιανό στις 20.30 στις Απρόβλεπτες Συναντήσεις, όπου τον υποδέχεται η Μαργαρίτα Πουρνάρα σε μια τετ α τετ συζήτηση για τα μικρά που καθορίζουν τα μεγάλα και τα σπουδαία.
Την Πέμπτη στις 19.00 πραγματοποιείται στο Polis Art Cafe (αίθριο Αρσακείου Μεγάρου-Πεσματζόγλου 5, Αθήνα) η παρουσίαση του βιβλίου του Πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Μαλλιά “Οράματα και Χίμαιρες”.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν εκτός του συγγραφέα και του Σταύρου Θεοδωράκη και οι Γιώργος Τσίπρας (Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Υπουργείου Εξωτερικών), ο πρώην ΥΠΕΞ Τάσος Γιαννίτσης και ο Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης (Επ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην υπουργός).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα