Η Όπρα Γουίνφρεϊ προηγείται δέκα μονάδες του Τραμπ

Tα σενάρια οργιάζουν ότι η Όπρα θα κατέβει υποψήφια στις επόμενες εκλογές των ΗΠΑ και ο κόσμος δείχνει να “βλέπει¨θετικά αυτό το ενδεχόμενο σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η μαχητική ομιλία της 63χρονης σταρ της τηλεόρασης στις «Χρυσές Σφαίρες» κατά των φυλετικών διακρίσεων και υπέρ της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των γυναικών και της υπέρβασης των θρησκευτικών διαφορών, ενθουσίασε το κοινό και πυροδότησε φήμες ότι μπορεί να επιδιώξει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Και μια νέα σφυγμομέτρηση του συντηρητικού ινστιτούτου δημοσκοπήσεων “Rasmussen Reports” δείχνει ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές, τότε το 48% των Αμερικανών θα ψήφιζαν την Όπρα, ενώ δεύτερος και καταϊδρωμένος με 38% θα ερχόταν ο νυν Πρόεδρος – ένα σημαντικό προβάδισμα, σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, δεδομένου ότι η 63χρονη δε έχει καν επιβεβαιώσει την υποψηφιότητά της.

14% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιον θα ψήφιζαν σε μια πιθανή μονομαχία της Γουίνφρεϊ με τον Τραμπ. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τον ντόρο που προκάλεσε η ομιλία της Γουίνφρεϊ και σίγουρα αποτυπώνει τον ενθουσιασμό του κοινού, αλλά ακόμη κι έτσι δεν παύει να αποτελεί πηγή ανησυχίας για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Πέρα από την προσωπική της περιουσία, που υπολογίζεται στα 2,3 δισ. δολάρια. η γεννημένη στην Πολιτεία του Μισισίπι Αφροαμερικανή μπορεί να υπολογίζει και στην οικονομική στήριξη πολλών, δεδομένης της ευρείας δημοτικότητας που απολαμβάνει σε πλατιές λαϊκές μάζες, αλλά και μεταξύ των διασημοτήτων.

Η ίδια, βέβαια, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της, αν και από το περιβάλλον της λένε ότι το σκέφτεται σοβαρά, μολονότι δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις.

Από την άλλη, η αυτοπεποίθηση του Τραμπ δεν είναι εντελώς αβάσιμη. Μην ξεχνούμε ότι στις εκλογές του 2016 νίκησε το φαβορί, μολονότι η Χίλαρι Κλίντον προηγείτο με διαφορά έως και 12% μόλις δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα