Η Fraport ζητά αποζημιώσεις 70 εκατ. ευρώ για τα 14 αεροδρόμια

Το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση αξιώνει η Fraport από τα 14 ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Spiegel. Ο λόγος; Η γερμανική εταιρεία εντόπισε κακοτεχνίες στα αεροδρόμια, για τα οποία πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ.

Το περιοδικό επισημαίνει πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες: «η Fraport έδωσε σχετική εντολή σε έναν ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο συνέταξε μια έκθεση για την κατάσταση του συνόλου των ελληνικών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με την έκθεση υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα: χιλιάδες καμένες λάμπες, χαλασμένες πόρτες, εξαφανισμένοι πυροσβεστήρες ή πυροσβεστήρες που δεν λειτουργούν. Κάποιες ελλείψεις μάλιστα αποτελούν κίνδυνο για τους πολλούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ποσό που ζητά η γερμανική εταιρεία είναι πολύ υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι πουλήθηκαν στην ιταλική εταιρεία Ferrovie για 45 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, σημειώνεται πως ούτε η Fraport ούτε η ελληνική κυβέρνηση έχουν πάρει θέση σχετικά με το δημοσίευμα.

Tι απαντά ο Χρήστος Σπίρτζης

Την θέση ότι η κυβέρνηση θα υπερασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης αναφερόμενος στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

«Είμαστε στην απόλυτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σπίρτζης, τονίζοντας πως «οποιοσδήποτε έρχεται σε συναλλαγή με το ελληνικό δημόσιο μπορεί να διεκδικήσει αυτά που πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει».
Ο υπουργός Υποδομών παραδέχθηκε πως η Fraport δεν έχει πληρώσει ακόμα το τίμημα του 1 δισ. ευρώ για τα αεροδρόμια, λέγοντας πως «έτσι ορίζει η σύμβαση που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ» και ότι «αυτή η σύμβαση ήταν έτοιμη όταν αναλάβαμε».
Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, ο κ.Σπίρτζης είπε πως η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει η επένδυση, τονίζοντας πως κακώς καθυστερεί το ΚΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα