Η NIKE δίνει κόντρα στην Adidas τη μάχη της επιστροφής στην κορυφή

Η NIKE δίνει τη μάχη να επιστρέψει στην κορυφή που έχασε την περασμένη σεζόν από την Adidas στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «καθάρισαν» με τα τρόπαια που κατέκτησαν το 2017 για την Adidas στους τελικούς με Γιουβέντους και Άγιαξ. Οι ομάδες της Αdidas κατέκτησαν τέσσερα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Φαίνεται όμως πως η κατάσταση αντιστρέφεται.

Η NIKE μετατρέπεται σε πρωταγωνίστρια, με Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σ.Ζ, να είναι πρωτοπόρες στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους και μόνο η Μπάγερν Μονάχου χαλάει τη συνταγή.

Πέρα όμως από τα εθνικά πρωταθλήματα, το ενδιαφέρον των εταιρειών επικεντρώνεται στο χρυσοφόρο Champions League. Στη φάση νοκ άουτ των «16»,  έχουν μείνει μόλις τρεις αθλητικές εταιρείες.

H Puma (Ντόρτμουντ) είναι η μεγάλη ηττημένη, αφού έχει απομείνει χωρίς εκπρόσωπο. Πρόκειται για ένα νέο «χτύπημα», μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Η Αdidas με έξι ομάδες και η Nike με επτά, κυριαρχούν στην φάση των «16» του UCL. «Συνοδεύονται» από την New Balance, η οποία έχει τρεις εκπροσώπους, χάνοντας μόνο μία ομάδα στην πορεία.

Το κορυφαίο τουρνουά άρχισε με έξι μάρκες αθλητικού εξοπλισμού. Εκτός από την Puma,  «αποκλείστηκαν», η Kappa (Νάπολι) και η Macron (Σπόρτινγκ Λισαβόνας). Η Αdidas έμεινε με λιγότερες από τις μισές ομάδες και συγκεκριμένα με έξι από τις 14. Η Nike διατηρεί επτά από τους 11 εκπροσώπους της, ενώ η New Balance με τρεις από τις τέσσερις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα