Η NOVA «ξεκλειδώνει το λουκέτο» της αναβολής!

Το… έργο της αναβολής του πρωταθλήματος έχει παιχθεί ξανά στο παρελθόν και είχε μία συγκεκριμένη κατάληξη. Την κανονική διεξαγωγή των αγώνων. Η ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή, μέσα στον πανικό της, παίζει με τη βιωσιμότητα των ελληνικών ομάδων, οι οποίες, πλέον, στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η πρόταση για αναβολή των πρωταθλημάτων απέδειξε, για μία ακόμη φορά, τον πανικό και την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται η ΕΠΟ και ιδιαίτερα το σημερινό Δ.Σ., τις καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις και ενώ δεν έχει λάβει την παραμικρή δράση για την ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ακόμη και του παρασκηνίου, η Ομοσπονδία καταφεύγει σε σπασμωδικές κινήσεις, όπως η ανακοίνωση για την αναβολή των πρωταθλημάτων μέχρι νεωτέρας.

Μέχρι πότε δηλαδή; Μέχρι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο; Και πως θα αντιμετωπιστεί; Με τη μη διεξαγωγή των αγώνων; Μπαίνουμε στη λογική, βάσει της οποίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και το χρέος της χώρας, έπρεπε να διαλύσουμε την οικονομία και να οδηγήσουμε στην εξαθλίωση και την κατάθλιψη εκατομμύρια ανθρώπων!

Η ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή δεν μίλησε με κανέναν φορέα πριν αποφασίσει την αναβολή των πρωταθλημάτων. Τόσο η Super League, όσο και η Football League, συγκάλεσαν έκτακτα Δ.Σ., προκειμένου να δηλώσουν τη θέση των μελών τους. Η Ομοσπονδία δεν υπολόγισε κανέναν και τίποτα, ούτε καν τις ρήτρες που προβλέπονται στο συμβόλαιο των λιγκών με τη NOVA. Με την απόφασή της αυτή, η ΕΠΟ όχι μόνο απαξιώνει το προϊόν του ποδοσφαίρου, το οποίο προβάλλεται μέσω του συνδρομητικού καναλιού, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω μείωση των εσόδων των ΠΑΕ, οι οποίες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση.

Στο συμβόλαιο της NOVA έχουν προβλεφθεί ρήτρες, οι οποίες ενεργοποιούνται και αποτελούν ρητή υποχρέωση του «παραβάτη» να τις ικανοποιήσει. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η ΕΠΟ επιμείνει στην αναβολή των πρωταθλημάτων, για οποιοδήποτε λόγο, αρχικά οι ομάδες θα κληθούν να ικανοποιήσουν τις ρήτρες και μελλοντικά, θα υποστούν τις συνέπειες της απαξίωσης του προϊόντος, το οποίο δέχεται καθημερινά «κτυπήματα» και όχι μόνο από τη «μαφία του ποδοσφαίρου», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι οι παράγοντές του.

Στελέχη της Λίγκας ανέφεραν πως εγκυμονεί ο κίνδυνος ακόμη και να χαθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο, γεγονός που αυτόματα θα σημάνει τη «θανατική καταδίκη» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα επόμενα 24άωρα θα αποφασιστούν οι ενέργειες από κάθε φορέα. Πρόκειται για πολύ σημαντικές αποφάσεις. Μόνο σε περίπτωση συναίνεσης της NOVA θα μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο της αναβολής. Το οποίο, πράγματι, είναι απορίας άξιον ποιο θα είναι το αποτέλεσμα που θα αποδώσει.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΠΟ έχει καταφέρει να προκαλεί, αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που πραγματικά ταλανίζουν και «σκοτώνουν» καθημερινά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η σημερινή διοίκηση μοιάζει ανήμπορη να αντιδράσει και να ανταποκριθεί στις επιταγές των καιρών. Σύμφωνα με παράγοντες της ΕΠΟ, δεν αποκλείεται να αρθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου, Γιώργου Σαρρή και να οδηγηθεί σε παραίτηση, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και μόνο.

Βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις. Το αν θα λυθούν τα χρόνια προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν το γνωρίζει κανείς. Στην παρούσα φάση επικρατεί αναβρασμός, πολύ παρασκήνιο, ενώ ο Γιώργος Σαρρής δέχεται μεγάλες πιέσεις να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα