Η Super League επέλεξε τήρηση του συντάγματος

Το ΔΣ της λίγκας, κατά πλειοψηφία, θεωρεί αντισυνταγματική τη νομική ερμηνεία περί υποχρεωτικής μεταβίβασης μετοχών από παράγοντες που εμπίπτουν στις διατάξεις περί κωλυμάτων. Υπέρ ψήφισαν 10 ΠΑΕ. «Παρών» από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, «λευκό» ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ. Θα σταλεί επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού.

Δεκτή κατά πλειοψηφία, έγινε η πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να χαρακτηριστεί (και) από τη Super League, ως αντισυνταγματική η νομική ερμηνεία περί υποχρεωτικής μεταβίβασης μετοχών από παράγοντες που εμπίπτουν στις διατάξεις περί κωλυμάτων. Το θέμα – το οποίο, τέθηκε στη σημερινή (Πέμπτη 14/12) συνεδρίαση – αφορά άμεσα τους Β. Μαρινάκη, Γ. Σπανό και Γ. Κομπότη.

Κατά την ψηφοφορία (απουσίαζαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ Πλατανιάς, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα) υπέρ της αντισυνταγματικότητας τάχθηκαν 10 ΠΑΕ. Να μην έχουν – θετική ή αρνητική – άποψη παρουσιάστηκαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και της ΕΠΟ. Οι τρεις πρώτοι ψήφισαν «παρών» και «λευκό» ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.

Ακόμα, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Από τον οποίο θα ζητείται η αλλαγή της σχετικής «θολής» διάταξης και η τήρηση του συντάγματος.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις του ΔΣ: «1/ Ενέκρινε το Πρόγραμμα του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ, 17ης-30ης αγωνιστικής.

2/ Η SUPER LEAGUE, αποδεχόμενη αίτημα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, περί υποχρέωσης ή μη μεταβίβασης μετοχών σε περίπτωση κωλύματος άρθρου 3 Ν.2725/1999, με το οποίο συντάχθηκαν οι ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ενέκρινε την αποστολή επιστολής προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. “Παρών” ψήφισαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ ψήφισε “λευκό”.

3/ Από την 1η αγωνιστική του Β’ Γύρου (16η αγωνιστική ημέρα) του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ, θα ισχύει μόνο το ηλεκτρονικό Φύλλο Αγώνα.

4/ Εγκρίθηκε η προγραμματική Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υποδομών της SUPER LEAGUE».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα