Η «walking dead» πολιτική, η ΔΕΗ και η ομολογία…. της αποτυχίας…

Με τη ΝΔ να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε επίπεδο δηλώσεων – τοποθετήσεων όσο και σε επίπεδο πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, γεμίζει τη φαρέτρα της με ανάλογα όπλα καθώς βλέπει την προσπάθεια που γίνεται από όλες τις πλευρές προκειμένου να ρίξουν οι κυβερνώντες την «μπάλα στην εξέδρα»….

 

Στη ΝΔ βλέπουν με «μισό» μάτι την νέα επίθεση τη κυβέρνησης στο Στουρνάρα καθώς αντιλαμβάνονται ότι μοναδικός στόχος είναι να ρίξουν τα λάθη τους στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αντιληφθεί ότι θέλουν να «πιέσουν» τη ΝΔ προκειμένου να πάρει θέση υπέρ ή κατά του Γιάννη Στουρνάρα με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ – οι σχέσεις Στουρνάρα – Σαμαρά είναι σε άριστο επίπεδο – και με βραχυπρόθεσμο στόχο να βαρύνουν τις σχέσεις του Μητσοτάκη με τον πρώην υπουργό οικονομικών, καθιστώντας δυσκολότερη την όποια μελλοντική τους συνεργασία μετά τις εκλογές!

Από την άλλη, η επανεμφάνιση του Σημίτη που μπορεί να αποδομεί πλήρως τον Τσίπρα και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά «χτυπάει» αλύπητα τον Κώστα Καραμανλή, μπλοκάρει την όποια δημόσια τοποθέτηση του κόμματος υπέρ του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού, καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν άδειασμα στον ίδιο τον Καραμανλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της τετάρτης  στην Πειραιώς, ακούστηκε μια περίφημη φράση για τον Κώστα Σημίτη από στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη: «ο walking dead Σημίτης θα μας κάνει όλους πολιτικά ζόμπι με αυτά που λέει…»

Με τη ματιά στη καθημερινότητα…

Στη ΝΔ υπάρχει έντονη δραστηριότητα όσον αφορά στα θέματα της καθημερινότητας και ο στόχος τους είναι να μην αφήσουν τίποτα ασχολίαστο σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας και πραγματικών προβλημάτων των πολιτών. Ένα από αυτά είναι και το κομμάτι της ΔΕΗ, Οι τοποθετήσεις Σκουρλέτη περί «βαποράκια συμφερόντων» στην ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ προκάλεσε την αντίδραση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης:
            «Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις αρνητικές εξελίξεις στη Δ.Ε.Η. και στο χώρο της ενέργειας.

            Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης δηλώνει ότι βλέπει “βαποράκια” συμφερόντων στην ιδιωτικοποίηση μονάδων της Δ.Ε.Η. Δεν είναι, όμως, παρατηρητής. Είναι Υπουργός της Κυβέρνησης Τσίπρα και ήταν ο ίδιος αρμόδιος για τα θέματα ενέργειας.

            Οφείλει να κατονομάσει τα συμφέροντα.

            Η Κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για τις ευθύνες της στην απαξίωση της Δ.Ε.Η., που οδηγεί στο ξεπούλημά της προς όφελος των ανταγωνιστών της. 

            Η Κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για τη διάλυση της Δ.Ε.Η., που θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα της αγοράς ενέργειας και έχει βαριές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η αντίδραση της ΝΔ για τις δηλώσεις Τσακαλώτου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την «ομολογία» – όπως λένε – για λάθος εκτιμήσεις:
«Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι, με την πολιτική της, η Κυβέρνηση Τσίπρα διέλυσε την μεσαία τάξη.

            Ομολογεί ότι απέτυχαν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

            Ομολογεί ότι έκαναν λάθη στις εκτιμήσεις τους.

            Στην πραγματικότητα, ομολογεί ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και απέτυχε παταγωδώς, με βαριές συνέπειες για όλους τους Έλληνες.

            Ας πάψουν, λοιπόν, να κρατούν αιχμάλωτη τη χώρα»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα